Kockasti debitantni

LIVAJA: Nema rivalstva između Santinija i mene

Marko Cvijanović

Marko Livaja

Marko Livaja

Ne, ne bih rekao da se rađa rivalstvo između Santinija i mene. Jako sam dobar s Ivanom. A što se prednosti tiče, obojica se nadamo da ćemo dobiti priliku – kaže Livaja



RIJEKA Marko Livaja i Antonio Milić upisali su prijateljskoj utakmici protiv Portugala prvi nastup za najjaču hrvatsku nogometnu vrstu, obojima imaju zašto pamtiti Faro.


– Hvala izborniku što mi je pružio priliku, stvarno sam ponosan i nadam se da ću opravdati njegova očekivanja. Mnogo mi se toga događalo dok sam bio mlad, imao sam uspona i padova u karijeri, a pokazalo se da mi je bila dobra odluka rano otići u inozemstvo. Sada sam se pronašao u Grčkoj, tamo me poštuju i nadam se da ću dugo ostati – kaže Livaja koji je u većem dijelu svoga nastupa protiv Portugala bio odsječen i usamljen u vršku napada.


– Normalno je da napadač uvijek očekuje postići pogodak, ali najvažnije je dobro odigrati protiv snažnog suparnika. Činjenica jest da nisam imao puno lopti, ali ima i takvih utakmica. Malo je probleme stvarao i dosta težak teren.




U skorašnjoj utakmici protiv Španjolske očekuje ga još teži zadatak s obzirom da će ga čuvati takva stoperska imena poput Sergija Ramosa, Albiola…


– Igrao sam već protiv svih njih pa znam što me čeka. Sve su to kvalitetni igrači, jedni od najboljih na svijetu na svojim pozicijama. Španjolska je generalno jako težak suparnik. Iako Španjolci nisu bili na očekivanoj razini na proteklim velikim natjecanjima, sada imaju puno mladih i talentiranih igrača. Očekujem kvalitetnu utakmicu, a imamo poseban motiv dobro odigrati poslije fenomenalnog rezultata na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Modrić i Rakitić u veznom redu bit će nam velika pomoć, s njima se uvijek očekuju veliki rezultati. Dojmovi u reprezentaciji? Super sam se uklopio u novu sredinu, iako… Većinu suigrača sam već znao od ranije, neke još iz mlade reprezentacije. Dakle, nije se bilo teško adaptirati.


Izbornik Dalić je poslije utakmice s Portugalom jasno i glasno rekao da mu je jedan od primarnih ciljeva u skorijoj budućnosti naći adekvatnu zamjenu za »umirovljenog« Marija Mandžukića. Za sada se još uvijek ne zna tko je u prednosti: Livaja ili Santini?


– Izbornik zna što treba, na njemu je da donese odluku. Ne, ne bih rekao da se rađa rivalstvo između Santinija i mene. Jako sam dobar s Ivanom, znamo se sedam godina, puno pričamo. A što se prednosti tiče, obojica se nadamo da ćemo dobiti priliku i pomoći reprezentaciji. Mandžukić? On je tijekom svojih godina u reprezentaciji dokazao da je veliki radnik, puno je toga napravio i teško ćemo ga nadomjestiti, ali svi ćemo pomoći reprezentaciji koliko možemo.


Antonio Milić ostvario je u Faru svoje dječačke snove.


– Baš tako. Stvarno sam sretan što sam debitirao, to mi je bio san. Španjolska? Riječ je o izuzetno kvalitetnoj momčadi, dat će maksimum pred domaćom publikom i sigurno očekuju pobjedu, ali i mi ćemo biti na sto posto. Što se mene osobno tiče, naravno da sam sretan s ovim pozivom, osjećam se odlično i na meni je da radim i budem spreman ako mi se ukaže prilika – rekao je Milić.