Europska nogometna večer

LIGA PRVAKA: Vlašić asistirao, a Kramarić zabio na oproštaju CSKA, odnosno Hoffenheima od Europe

P. N.

Nikola Vlašić/Foto REUTERS

Nikola Vlašić/Foto REUTERS

Moskovljani opet šokirali madridski Real, ali im to nije bilo dovoljno za ostanak na europskoj sceni. Kramarić zabio svoj peti pogodak u porazu Hoffenheima kod Manchester Citya. Lyonu zadnja ulaznica za drugi krug Lige prvaka.



RIJEKA  Nogometaši moskovskog CSKA još jednom su šokirali aktualnog europskog prvaka Real Madrid. Nakon što su u 2. kolu skupine G u Moskvi pobijedili sa 1:0, večeras su u susretu 6. kola u Madridu slavili sa 3:0, ali i ispali iz Europe. Rusko slavlje pokvarila je vijest iz Plzena gdje je Viktorija pobijedila Romu sa 2:1 i izborila nastavak natjecanja u Europskoj ligi, dok je europska priča za CSKA završila. Česi su bolji u međusobnom skoru.


Santiago Solari je odlučio odmoriti većinu prvotimaca, pa je Real započeo utakmicu u ‘šarenom’ sastavu s tri debitanta u Ligi prvaka (Javier Sanchez, Federico Valverde, Vinicius Junior). Pritom je Junior postao treći najmlađi igrač Reala koji je nastupio u LP sa 18 godina i 152 dana. Mlađi od njega bili su tek Iker Casillas (18g i 117d), te Raul Gonzalez (18g, 77).


Real je bolje otvorio utakmicu i u prvih pola sata domaćin je imao nekoliko lijepih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. CSKA je poveo u 37. minuti iz prve ozbiljne akcije, a zabio je Fedora Čalova (37). Šest minuta kasnije već je bilo 2:0, a strijelac je bio Georgij Šenikova. Nakon lijepe akcije pucao je Mario Fernandes, Thibaut Courtois je obranio njegov udarac, a Šenikov je poslao odbijanac u donji desni kut.




Katastrofa Reala nastavila se i drugom poluvremenu, u 73. minuti je Arnor Sigurdsson na asistenciju Nikole Vlašića zabio za 3:0. Domaćin je do kraja utakmice nešto pokušavao, ali nije stvorio niti jednu ozbiljnu priliku.


Ludu utakmicu odigrali su Ajax i Bayer u Amsterdamu. Čak šest pogodaka i dva crvena kartona. Momčad Nike Kovača ispustila je sva tri boda u 90. minuti. I taj bod im je bio dovoljan za zadržavanje prvoga mjesta u skupini.


Andrej Kramarić zabio je za vodstvo kod Manchester Cityja i na oproštaju Hoffenheima od Europe. Krama je postigao svoj peti pogodak u Ligi prvaka ove sezone.


Posljednju ulaznicu za drugi krug Lige prvaka odnio je Lyon remijem kod Šahtjora. Ukrajincima je trebala pobjeda za drugo mjesto, morat će se utješiti daljnjim igrama u Europskoj ligi.


Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta u porazu bez posljedica Juventusa na gostovanju kod Young Boysa.


SKUPINA E


Ajax – Bayern 3:3 (Tadić 61, 82-11m, Tagliafico 90/Lewandowski 13, 87-11m, Coman 90)


Benfica – AEK 1:0 (Grimaldo 88)


Poredak: Bayern 14, Ajax 12, Benfica 7, AEK bez bodova.


SKUPINA F


Man. City – Hoffenheim 2:1 (Sane 45, 61/Kramarić 16-11m)


Šahtjor – Lyon 1:1 (Moraes 22/Fekir 65)


Poredak: Man. City 13, Lyon 8, Šahtjor 6, Hoffenheim 3.


SKUPINA G


Real Madrid – CSKA 0:3 (Čalov 37, Šenikov 43, Sigurdsson 73)


Viktora Plzen – Roma 2:1 (Kovarik 62, Chory 74/Cengiz Under 68)


Poredak: Real Madrid 12, Roma 9, Viktoria Plzen 7, CSKA 7.


SKUPINA H


Valencia – Man. United 2:1 (Soler 17, Jones 47-ag/Rashford 87)


Young Boys – Juventus 2:1 (Hoarau 30-11m, Hoarau 68/Dybala 80)


Poredak: Juventus 12, Man. United 10, Valencia 8, Young Boys 4.