Prvi susreti osmine finala

LIGA PRVAKA Parižani demontirali Solskjaerov stroj, Nicolo Zaniolo odveo Rimljane do prednosti

P. N.

Kylian Mbappe (PSG) i Victor Lindelof (Man. United)/Foto REUTERS

Kylian Mbappe (PSG) i Victor Lindelof (Man. United)/Foto REUTERS

PSG je dominirao Old Traffordom i bolju igru naplatio s dva pogotka u nastavku utakmice. Roma svladala Porto dvama pogocima devetnaestogodišnjeg napadača Nicole Zaniole



RIM Ole Gunnar Solskjaer  ipak nije uspio. Norvežanin na klupi Manchester Uniteda napravio je sjajne stvari u domaćem prvenstvu otkada je preuzeo momčad, nizao je pozitivine rezultate, a onda u prvom susretu osmine finala Lige prvaka doživio pravi brodolom. Parižani samo zahvaljujući vrataru De Gei nisu osjetnije naplatili dominaciju na Old Traffordu. Engleska “brana” je držala tek nešto više od 50 minuta igre kada je Kimpembe poentirao nakon kornera. Mbappe je vrlo brzo iz kontre povisio na 0:2. I tu je nadama domaćih došao kraj. U 89. minuti “crveni vragovi” su ostali i bez isključenog Paula Pogbe.


U Rimu se sve bitno dogodilo u razmaku od devet minuta nastavka utakmice. Devetnaestogodišnji Nicolo Zaniolo načeo je gostujuću mrežu u 70. minuti. Sedam minute kasnije mladi talijanski napadč postigao je i svoj drugi pogodak. Slavlje Talijana nije dugo trajalo jer u 79. minuti Adriano Lopez je postigao dragocjen pogodak za Portugalce. 


U prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige Fenerbahče je s 1:0 svladao Zenit.


MANCHESTER UNITED – PSG 0:2




Strijelci: 0:1 Kimpembe (53′), 0:2 Mbappe (60′).


ROMA – PORTO 2:1


Strijelci: 1:0 Zaniolo (70′),  2:0 Zaniolo (77′), 2:1 Lopez (79′).