Goran Tomić

Kup utakmica protiv Rijeke nam je važnija od prvenstvene, želimo otići do kraja

Ivana Vaupotić

Goran Tomić/I. KRALJ/Pixsell

Goran Tomić/I. KRALJ/Pixsell

Naša želja i cilj je da odemo što dalje u borbi za taj trofej. Zašto ne i do kraja... - kaže trener Lokomotive uoči večerašnje utakmice



ZAGREB Za razliku od Rijeke, današnje čevrtfinale Kupa u Kranjčevićevoj Lokomotiva dočekuje u nešto slabijem raspoloženju. Do prije samo tri kola HT Prve lige, društvo s Kajzerice čvrsto je držalo drugo mjesto na ljestvici, primajući komplimente za prikazane igre. Ilustracije radi, dovoljno je spomenuti da je tada, prije četiri tjedna, Lokomotiva imala čak sedam bodova više od Rijeke. Danas ju, pak, na drugoj poziciji drži samo nešto bolja gol-razlika.


U tri uzastopne utakmice na domaćem terenu »lokosi« osvojili tek dva mršava boda. Izgubili su od Dinama (1:0) i remizirali s Osijekom (2:2), koji je cijelo drugo poluvrijeme imao igrača manje te Slaven Belupom (1:1). Samim time je jasno da na Kajzerici atmosfera više nije na razini otprije četiri tjedna. Doduše, bilo bi pretenciozno reći da je momčad pala u defetizam, no činjenica je da Lokomotiva proživljava malu krizu.


– Utakmica sa Slaven Belupom bila je naše najlošije izdanje u ovoj sezoni. U momčadi smo imali previše neraspoloženih igrača a na drugoj strani terena nas je čekala kvalitetno organizirani suparnik, pun samopouzdanja nakon odigranog remija s Hajdukom. Olako smo izgubili previše lopti i duela. Realno, Slaven Belupo je imao više prilika za gol, i zato mogu biti zadovoljan osvojenim bodom – kaže Goran Tomić, trener Lokomotive.




Danas i u subotu njegovu momčad očekuju dva ogleda s Rijekom koja je u očiglednom uzletu.


– Rekao bih da nam je Kup utakmica važnija od prvenstvene. Naša želja i cilj je da odemo što dalje u borbi za taj trofej. Zašto ne i do kraja… Do kraja prvenstva ostalo je još dvadeset kola i ima dosta vremena i prostora za kristaliziranje stanja na ljestvici. A u Kupu nema popravnog – dodao je četrdesetogodišnji stručnjak. – Naš cilj je prolazak u polufinale Kupa, a svjesni smo da će to biti iznimno teško. Međutim, imali smo dovoljno vremena da se spremimo za Rijeku.