Susjedski derbi

Kruno Rendulić traži nova riješenja u igri uoči derbija s Rijekom

Roberto Car

Krunoslav Rendulić/Foto Glas Istre

Krunoslav Rendulić/Foto Glas Istre

U ovoj situaciji treba biti pragmatičan. Ako možemo igrati, igramo. Ali ako nas protivnik stisne, ne možemo insistirati na posjedu. Svi klubovi u tim situacijama izbacuju loptu. Treba igrati jednostavno. Zašto da si dozvolimo da izgubimo loptu u otvaranju pa primimo gol, kao što je to dosad bio slučaj? Mi, ipak, ne možemo zabiti toliko golova koliko ih možemo primiti - kaže Rendulić



PULA Prvi je profesor, drugi odrješit, treći pragmatičan. Riječ je, dakako, o trenerima Istre 1961. Trojici, u tek 13 odigranih kola Prve HNL ove sezone. Manolo Marquez bio je profesorski tip trenera, učitelj naviknut na rad s mladim igračima. Curro Torres se, kao bivši španjolski reprezentativac, odmah postavio kao trener koji ima jasnu viziju igre, iako mu je ovo bio trenerski debi na velikoj sceni, dok je Krunoslav Rendulić, također debitant, u tom društvu jedini koji zna odnose u HNL-u i koji bodove stavlja ispred ljepote u igri.


– Uzalud vam umiranje u ljepoti ako nemate bodova. Od ljepote se ne živi. Treba skupljati bodove – rezolutan je Krunoslav Rendulić.


Već treći ovosezonski trener “zeleno-žutih” tek se upoznaje s novom sredinom i svime što ga okružuje.




– Kratko sam tu, imali smo dvije gostujuće utakmice i nešto sam kroz njih, a nešto kroz treninge upoznao igrače. Pričao sam i s drugim ljudima oko kluba i polako hvatam konce ovoga što nas očekuje.


Dolazak novog trenera donio je konfuziju, i kod ljudi koji povremeno prate klub, ali i kod samih igrača jer svaki trener nosi svoje zahtjeve i igrači moraju mijenjati tek usvojene zahtjeve u igri. Dojam je da igrači protiv Lokomotive nisu znali trebaju li insistirati na posjedu ili ići na preskakanje igre?


– Klub je sad u tranzicijskoj fazi i svi se još tražimo. To što sam ja već treći trener u 13 kola navodi na zaključak da treneri ovdje traju kao jogurt. Opet, svaki trener nosi nešto svoje i znam da igračima nije lako. Što se načina igre tiče, svi mi volimo posjed lopte, volimo igru lijepu za oko, ali kad nešto ne ide, ne ide. Tražimo rješenje kako smanjiti greške u defanzivi. Pokušavamo to ispraviti i nadam se da smo na dobrom putu.


Torres je tražio posjed lopte i visoki presing, Vi stavljate drugačije zahtjeve pred svoje igrače?


– Svaki trener nosi svoje, insistirati na visokom presingu nosi ogroman rizik u fazi obrane. Da to nije prošlo pokazuje i sama činjenica da primamo više od dva gola po utakmici. Dakle, to ne prolazi i treba tražiti druga rješenja.