Treća HNL zapad

Krk i Orijent 1919 igraju u podne susjedski derbi, Opatija dočekuje Dugo Selo

Ivan Volarić

Susret u prvom redu ima draž regionalnog derbija, a osim toga susjedi smo na ljestvici pa to daje dodatnu zanimljivost ovoj utakmici – rekao je Marin Mikac, trener Krimejčana



RIJEKA Prvi ovosezonski trećeligaški derbi susjeda završio je bez pobjednika. »Krk« i »Opatija« odigrali su prošle subote bez pogodaka. Danas, točno u podne (kako bi gledatelji stigli i na Rujevicu gdje od 15 sati igraju Rijeka i Dinamo) na stadionu Josip Pepi Uravić sastaju se »Krk« i »Orijent 1919«. Ta utakmica je više od susreta starih znanaca i rivala, u igri je i drugo mjesto na ljestvici.


– Susret u prvom redu ima draž regionalnog derbija, a osim toga susjedi smo na ljestvici pa to daje dodatnu zanimljivost ovoj utakmici – govori Marin Mikac, trener Krimejčana, u momčadi kojih se u prošlom kolu protiv »Vrbovca« (5:1) pogotkom predstavilo pojačanje – napadač Ivan Bijelić.


– Imamo iskusnog igrača više u našem rosteru. Iz prve prilike je odlično reagirao i zabio pogodak. To je dokaz individualne kvalitete koja će nam dobro doći u nastavku sezone.




I na Krku, naravno, odnosno prvo od dva uzastopna lokalna derbija koji su pred »crvenima«.


– »Krk« je konstanta već više godina. Imali su dobre trenere, dugo su zajedno. Imaju malo kraći roster, ali posjeduju individualnu kvalitetu. Imaju dobrog trenera koji sprovodi dobro svoje ideje što pokazuju i njihovi rezultati. Međutim, i mi smo u usponu forme. Bit će to pravi test za nas – zaključio je Mikac.


Marin Con, iskusni branič »Krka«, jako dobro poznaje većinu svoju subotnjih suparnika.


– S Bijelićem sam igrao u Kuvajtu, s Gercom sam prošao svašta, igrao sam s Weitzerom u »Pomorcu« i »Zadru«, dobro poznajem i trenera Mikca… »Orijent 1919« ima dobru priču, odličnu ekipu. Dovoljno je pogledati tko im igra prema naprijed i jasno je da će to biti pravi derbi i velika borba za titulu jesenskog doprvaka. Želimo pobijediti i osigurati drugo mjesto na polusezoni – poručio je Con.


Nogometaši Opatije od 13 sati na stadionu na Kantridi dočekuje Dugo selo.



 Krimejčani su skupo platili pobjedu nad Vrbovec. Na duže razdoblje ostali su bez svojega prvoga vratara Giuliana Popovića koji je doživio težu ozljedu – lom ruke uslijed čega mu slijedi pauza do zimskih priprema. Umjesto njega na vrata će pričuva Igor Herman.