Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 26
Sutra: 4° 4° 26
12. prosinca 2019.
Drugoligaški uvjeti

Komisija za licenciranje HNS-a obišla Krimeju, stolice najvažnije

Stadion na Krimeji mora zadovoljiti više drugoligaške standarde
Stadion na Krimeji mora zadovoljiti više drugoligaške standarde
Autor:
Objavljeno: 16. veljača 2019. u 8:13 2019-02-16T08:13:00+01:00

RIJEKA Ovlašteni arhitekt Komisije za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza obišao je stadion na Krimeji u pratnji Saše Matijaša i Marinka Koljanina, predsjednika i dopredsjednika Orijenta 1919, te Igora Načinovića ispred Grada Rijeke, te konstatirao sljedeće u kontekstu želja Krimejčana da iduće sezone zaigraju u Drugoj HNL:

– Ono što je najbitnije i što se očekuje od nas da se napravi u što skorije vrijeme su stolice na glavnoj tribini. Dakle, za igranje Druge HNL potrebno nam je najmanje tisuću sjedećih mjesta što je kriterij kojega ćemo vjerujem u suradnji s gradom i zadovoljiti u idućem razdoblju – tumači Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919. – Osim toga, nužno je napraviti i nekoliko manje zahtjevnih zahvata na prilazima i samoj gostujućoj tribini što također ne iziskuje puno novca i vremena.

Drugi dio uređenja krimejskog stadiona po standardima Druge HNL trebao bi obuhvatiti klupske prostorije, svlačionice i prilaze tribinama što iziskuje puno više novca i vremena.

– Prezentirali smo i projekt Grada Rijeke koji obuhvaća uređenje svlačionica i prostorija, te novih rješenja kada je u pitanju dolazak i odlazak navijača s tribina. U HNS-u posebno vode računa o tom siguronosnom aspektu za gledatelje. Taj dio grad neće moći riješiti u ovoj godini, već namjerava u onoj idućoj što smo također prenijeli ljudima iz HNS-a – nastavio je Koljanin, koji se naravno nada da će u HNS-u pokazati razumijevanje i omogućiti gradu i klubu da u nekom određenom roku zadovolje sve prohtjeve koje je uslijed financijske situacije u gradskoj kasi nemoguće ostvariti u roku od nekoliko mjeseci.

Test utakmice

 Sva tri primorska trećeligaša danas će igrati prijateljske utakmice. Točno u podne počet će ogled Orijenta 1919 i juniora Rijeke na Krimeji. Krk će na svojem travnjaku ugostiti Rudar od 15 sati, a dva sata ranije počet će ogled Opatije i Grobničana na opatijskom igralištu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.