Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Clean Sheet

Kockasti su u Rusiji u lovu na zanimljivi podvig, koji nije uspio baš mnogima

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 23. lipanj 2018. u 11:04 2018-06-23T11:04:58+02:00

U posljednje 32 godine samo šest reprezentacija je prošlo prvi krug natjecanja na svjetskom prvenstvu bez primljenog gola u skupini. Sada bi im se mogla pridružiti i hrvatska reprezentacija.

Hrvatska nakon dva kola ima dvije pobjede i razliku pogodaka 5-0, a u posljednjem kolu u skupini odmjerit će snage protiv Islanda u Rostovu na Donu.

U analizama uoči početka svjetskog prvensta u Rusiji najviše se sumnjalo u posljednji red Dalićeve momčad, no za sada sve funkcionira odlično. Naravno, bilo je i pogrešaka i nesigurnosti, ali sveopći dojam je više nego pozitivan. Naša zadnja linija je iskusna, svi su zdravi i u dobroj formi.

»Mi smo tako posložili momčad da svi igraju obranu. Od Argentine smo pretrčali šest kilometara više, a protiv Nigerije pet kilometara više. Pokazali smo moć i volju,« kazao je Dalić.

Zanimljivo, u pet službenih nastupa pod Dalićevim vodstvom 'Vatreni' su upisali četiri pobjede i remi uz sjajnu gol razliku 11-1.

»Kada smo ovako kompaktni onda je i Leu Messiju teško probiti nas,« kazao je nakon utakmice protiv Argentine vratar Danijel Subašić.

Prije četiri godine u Brazilu smo primili šest golova u skupini, u Njemačkoj 2006. smo primili tri gola, baš kao i četiri godine ranije u Japanu i Južnoj Koreji. Na svom prvom i do sada najuspješnijem svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine 'Vatreni' su u skupini primili dva gola.

»Svi trčimo i igramo odlično defanzivno, a to je jedini put prema pravom rezultatu,« dodao je Ivan Perišić.

U posljednje 32 godine samo šest reprezentacija je prošlo prvi krug natjecanja na svjetskom prvenstvu bez primljenog gola u skupini. Na posljednjem svjetskom prvenstvu u Brazilu niti jedna reprezentacija nije prošla kroz skupinu 'neokrznuta'. U Južnoj Africi 2010. godine u skupini gol nisu primili Urugvaj (4-0) i Portugal (7-0). U Njemačkoj 2006. to je uspjelo Švicarskoj (4-0), a 1998. u Francska Argentini (7-0). Na SP-u u Italiji s nulom u rubrici primljeni golovi bili su domaćini (4-0), a četiri godine ranije to je uspjelo Brazilu (5-0).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.