Sto godina Orijenta 1919

Kockasti ipak zaobilaze Krimeju ove godine, ali za rođendan dolazi Rijeka

Ivan Volarić

Stadion na Krimeji/Foto Arhiva NL

Stadion na Krimeji/Foto Arhiva NL

Razgovarali smo s izbornikom Dalićem i potpuno ga razumijemo. Vrlo je riskantno u tako osjetljivom trenutku kvalifikacija, prije odlučujuće utakmice, organizirati prijateljske utakmice. Jednostavno nije dobar trenutak, a interes reprezentacije svima je na prvom mjestu - govori dopredsjednik Marinko Koljanin



RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija ipak neće u ovoj godini gostovati na Krimeji i na taj način uveličati stotu obljetnicu Orijenta 1919. Takav epilog mogao se naslutiti nakon što »kockasti« nisu uspjeli osigurati plasman na EURO prije posljednjeg ogleda sa Slovačkom na Rujevici.


– Razgovarali smo s izbornikom Dalićem i potpuno ga razumijemo. Vrlo je riskantno u tako osjetljivom trenutku kvalifikacija, prije odlučujuće utakmice, organizirati prijateljske utakmice. Jednostavno nije dobar trenutak, a interes reprezentacije svima je na prvom mjestu – govori dopredsjednik Marinko Koljanin. – Nama je osim reprezentacije prioritet bio odigrati utakmicu protiv Rijeke do čega će vjerujem doći do kraja godine, a što se reprezentacije tiče izbornik nam je rekao da će pokušati utakmicu na Krimeji uklopiti u plan priprema za odlazak na EURO.


Svečana klupska Akademija i promocija klupske monografije održat će se 30. studenoga u HKD-u na Sušaku.