Dvoboj sa Slovačkom

“Kockaste” na Rujevici ne očekuju baš dobre vremenske prilike: Meteorologinja prognozira – dva potopa

Marko Cvijanović

Navijači će svakako trebati kabanice / Ilustracija V. Karuza

Navijači će svakako trebati kabanice / Ilustracija V. Karuza



Odmorila se Rijeka jučer nakratko od kiše. Na žalost, s naglaskom na nakratko. Već danas se očekuje nastavak oborina koje bi sutra tijekom utakmice između Hrvatske i Slovačke na Rujevici mogle biti obilne. Tako tvrdi Danijela Vlašić iz Pomorskog meteorološkog centra Rijeka, koja je ovih dana vrlo tražena. Navijače koji u Rijeku stižu iz svih dijelova Hrvatske silno zanima kakvo će biti vrijeme u subotnjim večernjim satima.


– Preduhitrilo vas je već puno navijača, svi žele čuti dobru prognozu, ali na njihovu žalost morala sam ih razočarati, kao i sve one koji se budu dalje raspitivali. U subotu se u vremenu odigravanja utakmice na Rujevici očekuje intenzivna kiša koja će se od sredine dana prema večeri pojačavati – kaže Danijela Vlašić koja je pregledavala više prognostičkih modela ne bi li pronašla malo više nade. Uzalud.


– Obilna kiša u vidu jednog dobrog pljuska zahvatit će područje Istre, Ćićarije, Matulje i zaleđa dok će Rijeka biti na granici između umjerene i jake kiše. Inače, u proteklom je razdoblju u Rijeci palo jako puno kiše, od početka studenoga čak 240 litara. Tek smo na pola mjeseca, a do kraja će biti još puno obilne kiše što znači da će brojke biti vrlo izražene.




Neće samo kiša u subotu stvarati probleme navijačima i pogotovo igračima, na Rujevici će, naime, biti i vrlo vjetrovito.


– Bit će i vjetra. Tijekom dana se očekuje slaba bura, a onda će opet početi jačati jugo, iako neće biti tako intenzivno kao u južnim krajevima. Dok kod nas stigne jugo, utakmica će već završiti.


Barem nešto.


– Joooj, vjerojatno će sad svi navijači mene napasti, ali nisam ja kriva, ja samo prenosim atmosferske prilike. Ajmo reći ovako: kiša će potopiti Rujevicu, a Hrvatska će potopiti Slovačku i sve smo riješili, ha, ha, ha… – zaključila je Danijela Vlašić.


Ono što je najvažnije, rujevičkom travnjaku obilne kiše nisu naudile. Dobar sustav odvodnje i kombinacija prave i umjetne trave ne dozvoljavaju bilo kakva iznenađenja u vidu loših uvjeta za igru. Naravno da će lopta biti brža na skliskom travnjaku, ali sigurno neće zapinjati u lokvama ili blatu. Uostalom, na travnjaku se već izvjesno vrijeme nije treniralo, prema protokolarnim formalnostima to će se dogoditi tek danas kada će obje reprezentacije trenirati na glavnom terenu rujevičkoga kompleksa.