Nije htio komentirati suđenje

Kek: ‘Ako bi sada počeo o tome ne bi dobro završilo…’

Ivan Volarić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj

Ekipa se dobro postavila, vidjelo se da se kod igrača probudio inat, kaže Kek



SPLIT Trener »bijelih« Matjaž Kek u nekoliko je navrata vodio verbalne duele s četvrtim sucem Franom Jovićem koji je igrao »flaster« na riječkoj klupi, no nakon utakmice nije želio komentirati ono što je bilo očigledno.


– Čestitke igračima što su zasluženo dobili ovu utakmicu s obzirom na viđeno u terenu. Pobjeda je sigurno veliki podstrek jer zasluženo smo dobili protivnika iz gornjeg dijela ljestvice koji je pokazao svoju kvalitetu – započeo je Kek.


TV snimka je pokazala da vas je sudac Mlakar oštetio kada je pokazao na bijelu točku, no to je najmanje što mu možete zamjeriti?




– Nemam komentara na suđenje.


Činjenica je da drugu utakmicu zaredom završavate s igračem manje?


– Ako bi sada počeo o tome ne bi dobro završilo… Ekipa se dobro postavila, vidjelo se da se kod igrača probudio inat. Nije bilo puno prilika, ali je energetska potrošnja bila strahovita. Čestitke igračima koji su puno toga izdržali.


Balaj je u 12 minuta provedenih na terenu postigao pogodak i dobio dva kartona?


– Ako to idem komentirati onda ću komentirati ono što ne želim komentirati jer time gubim energiju. Jedva sam se supregnuo na liniji. S deset igrača smo držali ritam. Držali smo ih daleko od gola. Nije lako dobiti gol na 1:1 u zadnjoj minuti, a i to smo progurali. Ostvarili smo slatku pobjedu, vrijednu…


Niste u 23 utakmice zaredom (14 Hajduk, 9 Split) izgubili od splitskih klubova?


– To je zanimljivo za vas novinare, ali ne opterećujem se time. Tako se poklopilo kao što se poklopilo da moja momčad nije postigla pogodak u Maksimiru u prvenstvenim utakmicama. Nije bilo lako igrati ovu utakmicu, nedostajalo nam je nekoliko igrača, opet smo iskartonirani… Utakmica je bila žustra i agresivna, zanimljiva za gledati. Ništa, sada moramo gledati prema »Osijeku«.


Ostvarili ste psihološki itekako važnu pobjedu s obzirom na okolnosti u kojima ste došli do nje?


– Svaka utakmica je vrijedna i nosi sa sobom pozitivnu energiju. Poslije ovakve utakmice ti još više proradi inat. Kažu u »Rijeci« »sami protiv svih»… Mi ćemo i dalje pošteno naprijed kao i do sada. Imamo dobre uvjete, igrači pokazuju želju, trpe puno toga, a sve te brojke… To je lijepo čuti, no od toga ne možemo živjeti.


Gavranović postaje igrač odluke?


– To je igrač koji je doveden da digne kvalitetu igre, ali veseli me njegov odnos u utakmici. Jasno je da nije došao potpuno spreman, u hodu to dižemo kao i kod Mateija. Ima voljni moment i to je pozitivno. Ima potez, zna reagirati. To je igrač kojega smo tražili i potpuno opravdava dovođenje u »Rijeku« – poručio je Kek.