Nada umire posljednja

Kapetan Dinama Domagoj Antolić: Ne izgledamo kao momčad

Ivana Vaupotić

Dvoboj Zvonimira Kožulja i Domagoja Antolića/ Foto D. KOVAČEVIĆ

Dvoboj Zvonimira Kožulja i Domagoja Antolića/ Foto D. KOVAČEVIĆ

Naša trenutna forma ne daje vjeru da možemo stići »Rijeku«, ali borit ćemo se sve dok ima nade – kaže Antolić



ZAGREB – Domaći poraz »Dinama« u subotnjem derbiju s »Hajdukom« (0:2) definitivno spada u kategoriju događaja koji pokazuju da čovjek nikada ne treba biti ohol i razmetljiv, bez obzira na vlastitu moć i utjecaj. Farsa oko (ne)izricanja disciplinske mjere za El Arabija Hilala Soudanija po X-ti je put potvrdila tko hrvatski nogomet smatra svojim vlasništvom, i već tu je prijeđena granica dobrog ukusa.


Petnaestak minuta prije početka derbija odgovorni iz Maksimirske 128 odlučili su preko razglasa pompozno podsjetiti sve prisutne da je u tri dosadašnja međusobna ogleda u ovoj sezoni »Dinamo« zabio »Hajduku« pet golova, a nije primio niti jedan. Epilog takve bahatosti i podcjenjivanja je poznat, i to ne bi predstavljalo problem za modri tabor da je igra ličila na nešto smisleno.


– Nemamo pravo na žalopojke. Jednostavno, nismo zaslužili više od poraza. Već dugo ne izgledamo kao momčad, to traje tri-četiri utakmice. Naša trenutna forma ne daje vjeru da možemo stići »Rijeku«, ali borit ćemo se sve dok ima nade – u jednom je dahu rekao kapetan »Dinama« Domagoj Antolić.




Kako se to popularno kaže, šok i nevjerica zavladali su Maksimirskom 128. Čelnici kluba tvrde da je pozicija trenera Ivajla Peteva sigurna, a pogled u ne tako davnu prošlost jasno sugerira da takva retorika predstavlja isto što i igra »Dinama« – jedno veliko ništa.


– Ovo ne izgleda dobro. Svaki od nas mora se pogledati u ogledalo i preuzeti svoj dio odgovornosti. Volio bih znati što nam se događa, ali stvarno ne znam odgovor na to pitanje – istaknuo je Mario Šitum nakon derbija.


Da stvar bude žalosnija po »Dinamo«, prije samo mjesec dana Petev je primao čestitke sa svih strana za izvedbu u srazu s »Osijekom«.


– Očigledno smo pali nakon te utakmice koju smo odigrali odlično. Možda nas je nagazio i pritisak neprestanog jurenja za bodovnom prednošću »Rijeke«. Na ovoj utakmici s »Hajdukom« izgledali smo beskrvno, nismo pokazali niti inat niti želju. Ne mogu pronaći niti jednu pozitivnu stranu ovog derbija – zaključio je Šitum.