Splitska logika

Kako na Poljudu misle prodati igrače koji su u drugoj ekipi?

P. N.

Hysen Memolla/Foto REUTERS

Hysen Memolla/Foto REUTERS

Said godišnje ima zagarantiranih 180.000 tisuća eura godišnje do ljeta 2020. godine bez obzira na to da li će igrati za prvu ili drugu momčad Hajduka



SPLIT Novi Nadzorni odbor Hajduka održao je u subotu na Poljudu prvu radnu sjednicu. Nije bilo spektakularnih odluka, no dvije su ipak pobudili zanimanje predstavnika sedme kojima se po završetku sjednice obratio predsjednik NO–a Benjamin Perasović. Na upit tko je stopirao odlazak mladog reprezentativca Domagoja Bradarić u francuski Lille, koji je poslao službenu ponudu vrijednu, tešku oko tri milijuna eura, prvi čovjek NO-a, odgovorio je:


– Transfer Domagoja Bradadrića nije bila točka dnevnog reda. Ovaj Nadzorni odbor ne petlja se u operativu, ali mi smo prije svega navijači Hajduka i nismo za rasprodaju momčadi. Čuli smo kao i drugi ljudi da je klub odbio ponudu Lilla – uzvratio je Perasović.


Čudno, jer Nadzorni odbor je taj koji imenuje svaki dolazak i odlazak iz kluba ako je iznos transfera viši od 500.000 tisuća eura. Predsjednik pak tvrdi da je “čuo” da je klub odbio ponudu francuskog kluba… Svaki komentar je suvišan!




Perasović i društvo su dobili mandat navijača za promjene na svim razinama kluba. Imaju li znanja i snage da to i naprave vrijeme će brzo pokazati. I još jedna vrlo važna stvar Perasović mora prestati ponavljati da je on navijač Hajduka. To svi znaju i zbog toga je dobio najviše glasova na izborima za novi Nadzorni odbor. Međutim, on je sada predsjednik Nadzornog odbora Hajduka! To je velika čast i još veća obveza. Treba razmišljati sa te pozicije. Ako se odmah ne transformira od navijača u predsjednika vrlo brzo će se naći na udaru onih koji su mu ukazali tu čast i povjerenje.


Trener Oreščanin odrekao se Saida, Memolle, Šehića i Filipa, poslao ih je da treniraju sa drugom momčadi koja s priprema počinje 10. siječnja! Klub se želi riješiti gore pomenutih igrača,  Bjelanović je kazao kako su svi igrači na prodaju. Teško je proniknuti kako na Poljudu misle prodati pomenutu četvorku igrača kada će trenirati i igrati za drugu momčad u Drugoj ligi. Inače, Said godišnje ima zagarantiranih 180.000 tisuća eura godišnje do ljeta 2020. godine bez obzira na to da li će igrati za prvu ili drugu momčad Hajduka.