Mario Ćuze

Kakav početak! Zabio je svih pet golova za Istru 1961 u samo tri kola…

Glas Istre

Mario Ćuze stigao je u Pulu na posudbu iz Dinama/N. LAZAREVIĆ

Mario Ćuze stigao je u Pulu na posudbu iz Dinama/N. LAZAREVIĆ

Svaki igrač bi poželio da na onakav način započne svoju profesionalnu karijeru, a onda je stigla druga utakmica i ono što mi se na njoj dogodilo jednostavno ne mogu riječima opisati. Bilo je to nešto što nisam očekivao ni u najluđim snovima - priznao je Ćuže



PULA U svom prvom nastupu za Istru 1961, što mu je ujedno bio i debi u Prvoj HNL, Mario Ćuže je u Zaprešiću dvaput zatresao domaću mrežu i donio »zeleno-žutima« pobjedu u srazu s, ako je vjerovati prognozama, direktnim konkurentom u borbi za prvoligaški status. Postao je Ćuže u tom trenutku tek četvrti igrač u povijesti Prve HNL koji je u prvom nastupu među »velikim dečkima« postigao dva pogotka i po okončanju utakmice skromno je izjavio kako nešto slično nije mogao očekivati te da je presretan takvim raspletom i da se nada kako će na utakmicama koje slijede nastaviti u istom tonu. Ne da je nastavio, već je na svom predstavljanju pulskoj publici u pobjedu nad Varaždinom ugradio hat-trick.


– Debi mi je bio fantastičan. Svaki igrač bi poželio da na onakav način započne svoju profesionalnu karijeru, a onda je stigla druga utakmica i ono što mi se na njoj dogodilo jednostavno ne mogu riječima opisati. Bilo je to nešto što nisam očekivao ni u najluđim snovima – priznao je Ćuže, autor svih pet pogodaka koja je Istra 1961 postigla u dosadašnjem tijeku sezone. – Po analizama koje smo radili tijekom tjedna, Varaždin nam se činio boljom momčadi od Intera, no pripremili smo se dobro za njega i na kraju zasluženo pobijedili. Sretan sam zbog svoja tri pogotka, ali isto tako i zbog nova tri boda.


Da u Puli stasa jedna »nova« Istra 1961 mogla je potvrditi i ova utakmica, jer je najveći obol pobjedi ostvaren u periodima u kojima su »zeleno-žuti« u prošlosti bili najranjiviji, a to su počeci prvog i drugog poluvremena.




– Golovi postignuti u to vrijeme iznimno su važni, jer »šokiraju« protivnike kojima se poslije jako teško vratiti u život. Odlično smo ušli u utakmicu, zabili rani pogodak i umjesto da nastavimo tako, malo smo se povukli. Varaždinci su nas »stisnuli« i imali smo dosta problema s njihovim otvaranjem igre. Nismo se u tim trenucima najbolje snašli i situacija se nije razvijala u našu korist, ali uspjeli smo zadržati prednost do poluvremena, a onda nam je trener u svlačionici dao zadatke kojih smo se pridržavali – istaknuo je Ćuže. – Kad smo početkom nastavka novim brzim pogotkom povećali prednost, Varaždincima nije bilo lako igrati, no onda su dobili penal. Svi mi smatramo da nije postojao, jer čak i da je bio kontakt, intenzitet nije bio toliko velik da je zaslužio najstrožu kaznu, ali sudac ga je dosudio i ono što je najvažnije je da smo iz te situacije izišli još jači. Mogli smo se praktički odmah čim smo krenuli s centra vratiti na »plus dva«, ali da se u nogometu sve prilike zabijaju, bilo bi previše pogodaka na utakmicama. No, kad već tu priliku nismo realizirali, onu sljedeću jesmo i s tim trećim pogotkom smo dokrajčili Varaždin, jer premda je do kraja ostalo da se igra 20-ak minuta, svjesni smo bili da će se gosti jako teško još jednom uspjeti vratiti u život.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU