Liga prvaka

KRALJEVI PALI U MOSKVI Nikola Vlašić zagorčao Luki Modriću povratak na Lužnjiki

Marko Cvijanović

Nikola Vlašić/Foto REUTERS

Nikola Vlašić/Foto REUTERS

Luka Modrić neće po dobrome pamtiti svoj povratak na mjesto (ne)sreće - stadion Lužnjiki. Nakon Francuza u finalu protekloga SP-a hrvatskom reprezentativnom veznjaku večer na Lužnjikiju ovoga puta pokvarili su igrači CSKA predvođeni mladim hrvatskim reprezentativcem Nikolom Vlašićem koji je zabio jedini gol



MOSKVA Luka Modrić neće po dobrome pamtiti svoj povratak na mjesto (ne)sreće – moskovski stadion Lužnjiki. Nakon Francuza u finalu protekloga SP-a hrvatskom reprezentativnom veznjaku večer na Lužnjikiju ovoga puta pokvarili su igrači CSKA predvođeni mladim hrvatskim reprezentativcem Nikolom Vlašićem. “Niksi” je zabio jedini pogodak na utakmicu već u drugoj minutu utakmice. Luke u tom trenutku nije bilo na travnjaku ušao je u nastavku, bezuspješno pokušao promijeniti stanje na semaforu. U drugom susretu skupine G Roma nije imala milosti protiv Viktorije Plzen.


Bayern Nike Kovača je dobro otvorio utakmicu protiv Ajaxa, poveo je već u 4. minuti pogotkom Hummelsa, no Nizozemci su ubrzo poravnali. Taj rezultat ostao je na semaforu i nakon 95 minuta utakmice, te dao materijala u posljednje vrijeme sve brojnijim Kovačevim kritičarima. Prava draga odigrala se u drugom susretu skupine E gdje je Benfica u Ateni prvo sredinom nastavka ispustila dva gola prednosti, a onda, također s igračem manje, stigla do pobjedničkog pogotka. Marko Livaja nije igrao za AEK zbog crvenog kartona.


U skupini F je u poslijepodnevnom terminu Manchester City preokretom stigao do gostujuće pobjede kod Hoffenheima. Andrej Kramarić je ušao na travnjak za domaćine u nastavku. Lyon i Šahtar su podijelili bodove i to nakon što su Francuzi nadoknadili dva gola minusa u samo dvije minute nastavka.




Juventus je bio uvjerljiv protiv Young Boysa. Hat trick potpisao je Paulo Dybala. Mario Mandžukić igrao je za Juventus do 78. minute. U drugom susretu skupine nastavilo se mučenje Manchester Uniteda koji pred svojim navijačima nije uspio svladati Valenciju.


SKUPINA E


AEK Atena – Benfica 2:3 (Klonaridis 53′, 63’/Seferović 6′, Grimaldo 15′, Semedo 75′).


Bayern – Ajax 1:1 (Hummels 4’/Mazrauoui 22′).


Poredak: Ajax 4, Bayern 4, Benfica 1, AEK bez bodova.


SKUPINA F


Hoffenheim – Man. City 1:2 (Belfoldil 1’/Aguero 12′, D. Silva 87′).


Lyon – Šahtar 2:2 (Dembele 70′, 72’/Morales 44′, 55′)


Poredak: Lyon 4, Man. City 3, Šahtar 2, Hoffenheim 1 bod.


SKUPINA G


CSKA Moskva – Real (M) 1:0 (Vlašić 2′).


Roma – Viktoria P. 5:0 (Džeko 3′, 40′, 90′, Under 64′, Kluivert 73′).


Poredak: CSKA 4, Roma 3, Real Madrid 3, Viktoria Plzen 1 bod.


SKUPINA H


Juventus – Young Boys 3:0 (Dybala 24′, 41′, 75′)


Man. Utd. – Valencia 0:0


Poredak: Juventus 6, Man. United 4, Valencia 1, Young Boys bez bodova.