Srebrni odjeci

KAKVO PRIZNANJE: FIFA nominirala Zlatka Dalića za trenera godine, evo tko mu je konkurencija

P. N.

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Pored Dalića u konkurenciji za trenera godine su: Massimiliano Allegri, Stanislav Čerčesov, Didier Deschamps, Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Roberto Martinez, Diego Simeone, Gareth Southgate, Ernesto Valverde i Zinedine Zidane



RIJEKA Svjetska nogometna federacija objavila je na svojem twitter profilu popis od 11 trenera koji se nalaze u najužem izboru za stručnjaka godine. Među tom trenerskom kremom svoje mjesto je potpuno zasluženo našao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić. U trenucima dok se u njegovu rodnu Livnu priprema veliki doček Dalić je doživio veliko priznanje i još jednu sadisfakciju za svoj doprinos osvajanju svjetskog srebra. Trener godine bit će izabran u rujnu, a u FIFA-inom izboru sudjeluju pojedini novinari, izbornici, kapetani reprezentacija i navijači, koji mogu dati svoj glas putem društvenih mreža. 


Pored Dalića u konkurenciji za trenera godine su Talijan Massimiliano Allegri (osvojio je duplu krunu s Juventusom), Rus Stanislav Čerčesov (četvrtfinale SP-a s Rusijom), Francuz Didier Deschamps (svjetski prvak s trikolorima), Pep Guardiola (prvak Engleske na klupi Man. Cityja), Jurgen Klopp (finale Lige prvaka na klupi Liverpoola), Roberto Martinez (četvrtfinale na SP-u s Belgijom), Diego Simeone (Europska liga za kormilom Atleticom Madrida), Gareth Southgate (polufinale SP-a na klupi Engleske), Ernesto Valverde (prvenstvo i kup u Španjolskoj s Barcelonom) i Zinedine Zidane (osvojio Ligu prvaka s Real Madridom).