Liga prvaka

KAKVA DRAMA! VAR izbacio Guardiolu iz četvrtfinala poništivši pogodak Sterlinga u 92. minuti

P. N.

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Sterling je u 93. minuti postigao pogodak za 5:3, koji bi vodio "građane" u polufinale, no turski sudac ga je na asistenciju VAR-a poništio zbog zaleđa u začetku akcije.



MANCHESTER Nogometaši Liverpoola i Tottenhama plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon uzvratnih utakmica četvrtinala. Liverpool je u gostima kod Porta pobijedio s 4:1 i s ukupnih 6:1 prošao dalje, dok je u Manchesteru City slavio protiv Totenhama s 4:3, ali im to nije bilo dovoljno jer je Tottenham u prvoj utakmici u Londonu slavio s 1:0. 


U utakmici punoj preokreta u Manchesteru strijelci su za City bili Raheem Sterling (4, 21), Bernardo Silva (11) i Sergio Aguero (59), a za Tottenham su zabili Son Heung Min (7, 10) i Fernando Llorente (73).


U Manchesteru je utakmica počela kao da se radi o rukometu, a ne nogometu jer su čak četiri gola pala u prvih 11 minuta. Krenulo se golom Sterlinga već u 4. minuti, kada je napadač Citya s 16 metara precizno pogodio lijevi kut vrata gostiju. No, potom se ukazao Južnokorejanac Son, koji je prvo u 7. minuti znalački iskoristio pogrešku obrane Citya za 1:1, a u 10. minuti je preciznim udarcem u same rašlje zabio svoj drugi gol u samo tri minute. Golijada se nastavila u 11. minuti kada je Bernardo Silva uz puno sreće zabio za 2:2, ali uz puno sreće jer je lopta pogodila braniča i prevarila vratara Llorisa. U 21. minuti City vodi s 3:2 nakon ubačaja de Bruynea na drugoj je vratnici Sterling, koji lako postiže svoj drugi gol na utakmici. U 59. minuti Aguerro snažnim i preciznim udarcem pogađa za 4:2 na oduševljenje prepunog Ettihada. No, Tottenham se nije predavao i u 73. minuti Španjolac Llorente nakon kornera tijelom ubacuje loptu u mrežu za 4:3, što je rezultat koji je goste vodio u polufinale. Taj gol se dugo provjeravao VAR-om jer se činilo da je Llorente igrao rukom, ali je napokon ipak priznat. U 93. minuti Sterling postiže gol za prolaz i veliko slavlje, ali ga turski sudac i VAR poništavaju zbog zaleđa.




Liverpool je u kišnom Porto došao do polufinala golovima Sadia Mane (28), Mohameda Salaha (65), Roberta Firmina (77) i Virgila van Dijka (84), dok je za Porto zabio Eder Militao (69).


Liverpool poveo u 28. minuti golom Manea iz uklizavanja na asistenciju Salaha, a pogodak Senegalca je priznat tek nakon provjere VAR-om. U nervoznoj utakmici punoj žestine, grubosti i pogrešaka potvrdu prolaza Engleza osigurao je Salah u 65. minuti kada je izbio sam ispred vratara Casilasa i lako zabio. Porto je zabio u 68. minuti, a strijelac je nakon kornera bio Eder Militao, koji je nadskočio engleske stopere. Mane je u 73. minuti prošao i Casillasa i kada se očekivalo da pogodi prazna vrata, okliznuo se i promašio, no četiri minute kasnije Redsi ipak vode s 3:1. Na ubačaj Robertsona glavom je pogodio Firmino, treći napadački as Liverpoola koji je zabio na ovoj utakmici. U 84. minuti u strijelce se upisao i stoper van Dijk.


U polufinalu će igrati Barcelona – Livepool i Tottenham – Ajax