Ružne scene

Jose Mourinho tražio poštovanje, a onda dobio plastičnu bocu u glavu

Ivana Vaupotić

Pao mu mrak na oči – Jose Mourinho / Foto Reuters

Pao mu mrak na oči – Jose Mourinho / Foto Reuters

Dio engleskih medija tvrdi da je vratar Cityja Ederson Mourinha navodno zasuo decibelima, zaurlavši: Ti pokaži j..... poštovanje! Tko si ti uopće?!



ZAGREB – Prema pisanju engleskih medija, nedjeljni derbi Premiershipa okončan je ružnim scenama u tunelu Old Trafforda, nakon što je »Manchester City« odnio tri boda s gostovanja kod gradskog rivala (2:1). Svi izvještaji navode da se situacija zakuhala kada je trener »Manchester Uniteda«, Jose Mourinho, otišao do svlačionice suparnika, iziritiran proslavom pobjede glasnom glazbom.


Nitko još uvijek nije ponudio preciznu rekonstrukciju događaja, no svi engleski mediji navode da je portugalski stručnjak igrače »Manchester Cityja« upozorio da moraju pokazati malo više poštovanja. Umjesto toga, od »Građana« je dobio plastičnu bocu u glavu, a usput je pošprican vodom i mlijekom iz tetrapaka kojim ga je netko gađao i promašio. Povrh toga, Mourinho je na vratima svlačionice za goste imao bliski susret s gostujućim vratarom »Manchester Cityja« Edersonom. Između njih dvojice je došlo do žestoke svađe, a vjerojatno i izmjene uvreda. Budući da je obojici materinji jezik portugalski, rijetki su shvatili točan sadržaj tempermentne bujice riječi, no jasno je da jedan drugoga nisu častili komplimentima.


Dio engleskih medija tvrdi da je 24-godišnji vratar, koji je prije dva mjeseca uknjižio debitantski nastup u reprezentaciji Brazila, bio iznimno bezobrazan. Preciznije, nakon što je Mourinho tražio malo više poštovanja, Ederson mu je prišao i navodno ga zasuo decibelima, zaurlavši: »Ti pokaži j….. poštovanje! Tko si ti uopće?!«




Galama je, kako tvrde engleski mediji, izvukla iz svlačionica barem dvadeset igrača i članova stručnih stožera obje momčadi. Prema izjavama svjedoka, čiji identitet nitko ne navodi, većina je bila spremna na obračun šakama, no još uvijek nije potvrđeno jesu li udarci poletjeli. Gužvu su pokušali smiriti policajci i zaštitari koji su se tamo zatekli.


Za sada je tek poznato da je pomoćni trener »Manchester Cityja« Mikel Arteta Old Trafford napustio s posjekotinom na desnoj arkadi. Španjolska radio stanica Cerena SER u ponedjeljak je objavila da ta ozljeda nosi potpis Romelua Lukakua. Naime, napadač »Manchester Uniteda« i belgijske reprezentacije navodno je vrlo jako i precizno bacio Arteti plastičnu bocu u glavu. Engleski nogometni savez (FA) odmah je pokrenuo službenu istragu o događajima u tunelu Old Trafforda, koje su zabilježile i sigurnosne kamere. Tamošnji mediji tvrde da će sankcije biti rigorozne te da bi važnu odluku pri određivanju kazni mogao imati službeni izvještaj Michaela Olivera, glavnog suca derbija.