Sve manje dvojbi

Jedvaju desni bok, a Lovren će sigurno biti pojačanje protiv Islanđana

Marko Cvijanović

Dejan Lovren / Snimio Roni BRMALJ

Dejan Lovren / Snimio Roni BRMALJ

Tin Jedvaj zauzet će mjesto na desnom boku u zadnjoj liniji »kockastih« koja će opet doživjeti promjene



RIJEKA Dvojbi je kod izbornika Ante Čačića sve manje. U zadnjoj liniji pogotovo. Tin Jedvaj sigurno će zauzeti mjesto na desnom boku, u ulozi koju je često znao igrati i u klubu.


– Prilagodio sam se igri na toj poziciji, neće biti nikakvih problema. Hoću li ići naprijed? Nismo još puno razgovarali o zaduženjima, ali neka bude kao protiv Ukrajine i sve će biti super. Mogu ja i defanzivnije odigrati pa neka naprijed ide lijevi bek. Nije bitna pojedinačna izvedba, najvažnije je da momčadska igra bude na razini. Moja igra protiv Ukrajine? Bio sam zadovoljan, protivnički igrač na mojoj strani nije radio probleme.



Kvalitetu više trebao bi donijeti stožerni prvotimac »Liverpoola« Dejan Lovren.




– Lovren je jedan od najboljih obrambenih igrača u Premierligi, suvišno je govoriti o njegovoj kvaliteti. Volju sigurno ima, nije dugo igrao za reprezentaciju i sigurno će imati motiv više. Bit će pojačanje, pogotovo u Ćorlukinom odsustvu.


Kad su Islanđani u pitanju, Jedvaj zna odakle će dolaziti najveće prijetnje i tvrdi da »kockasti« imaju spremna rješenja.


– Točno je da su Islanđani jaki u prekidima, ali svi mi u zadnjoj liniji možemo se nositi s time. Dobri smo u skok-igri, bitno je samo u datom trenutku zadržati potrebnu koncentraciju. Hladno vrijeme na Islandu? Imali smo i »jet leg« kad smo putovali u SAD pa smo svejedno pobijedili Meksiko. Dakle, sve je do nas. Bit će teško, ali ako bude sve kako se dogovorimo, neće biti problema. Islanđani su na Europskom prvenstvu u Francuskoj završili među osam najboljih, što znači da vrijede. Ne smijemo ih podcijeniti, imat će i oni svojih šansi, ali bitna će biti naša igra.