Toni Datković

Jedva čekamo derbi na Rujevici, iako znamo da će biti teško

Ivana Vaupotić

Antonio Mirko Čolak i Toni Datković/M. PRPIĆ/PIXSELL

Antonio Mirko Čolak i Toni Datković/M. PRPIĆ/PIXSELL

Idemo dati sve od sebe, da vidimo gdje nam je mjesto u prvenstvu – govori bivši junior Rijeke i aktualni branič Lokomotive



ZAGREB Nogometaši »Lokomotive« u srijedu su na vlastitoj koži iskusili koliko nogomet može biti prevrtljiv, čak i u trenucima kada suparnik djeluje grogirano i pleše po rubu nokauta. Zamračenje zdravog razuma Myrta Uzunija u jednoj je sekundi uništilo sve snove društva s Kajzerice o plasmanu u polfinale Kupa.


– Odlično smo otvorili utakmicu, u prvom poluvremenu »Rijeka« nam praktički nije ni zaprijetila. Imali smo sve u svojim rukama, u jednom trenutku sam imao dojam da im možemo zabiti dva-tri komada – kaže Toni Datković.


U drugom poluvremenu stvarno su pala još dva gola, ali lopta se svaki put koprcala u mreži »Lokomotive«.




– Na žalost, Uzuni je dobio taj crveni karton… To nas je presjeklo, a na početku drugog poluvremena odmah se vidjelo u kojem smjeru se razvija utakmica. Više nismo mogli sačuvati loptu i »Rijeka« je zasluženo pobijedila – dodaje 25-godišnji branič.


Prilika za popravljanje dojma stiže već prekosutra, a Datković smatra da će tom prvenstvenom dvoboju »Rijeka« imati ono što se u Formuli 1 naziva »pole position«.


– Utakmica na Rujevici ima veliku težinu, ali nama je ovo polufinale bilo važnije jer kroz Kup je lakše doći do trofeja. Osim toga, svima nam je bilo jasno da uspjeh u Kranjčevićevoj sa sobom nosi određenu prednost pobjedniku. Na žalost, u Kupu smo napunili »Rijeku« samopouzdanjem – objašnjava Datković koji je prošao školu nogometa prošao na Kantridi.


Statistika, pak, kaže da rezultati »Lokomotive« u zadnjih mjesec dana bilježe silaznu putanju, sugerirajući da ta momčad proživljava blagi pad forme.


– Mi držimo konstantu dobre igre od travnja ove godine. U tom razdoblju smo zabilježili neke fantastične rezultate. Možda nas je sada stigao i umor. U svakom slučaju zadnjih nekoliko utakmica također smo igrali dobro, ali prati nas kriza rezultata. Sada jedva čekamo derbi na Rujevici, iako nam je jasno da gosti tamo teško osvajaju bodove. No, idemo dati sve od sebe, da vidimo gdje nam je mjesto u prvenstvu – zaključuje Datković.