Vjeruje u pozitivan ishod

Izbornika Slovačke iznenadio podatak o Hrvatskoj koji su mu otkrili novinari: ‘Iskoristit ćemo to’

Portal Novilist.hr

Slovački izbornik Pavel Hapal/D. ŠKOMRLJ

Slovački izbornik Pavel Hapal/D. ŠKOMRLJ

Ne razmišljamo o odgodi utakmice, kiša nije toliko bitna. Nadam se da jakog vjetra neće biti - kaže Pavel Hapal



RIJEKA Na Rujevici će Vatreni pokušati ostvariti još jedan plasman na Europsko prvenstvo, a za to će im biti dovoljan i bod protiv Slovačke. 


Uoči subotnje utakmice, medijima su se obratili slovački izbornik Pavel Hapal i kapetan momčadi Marek Hamšik. Nakon što su izrazili sućut obiteljima poginulih u nesreći koja se u srijedu dogodila u Slovačkoj, Hamšik je najavio bolje izdanje njihove reprezentacije od zadnjeg susreta s Hrvatskom. 


– U svaku utakmicu u skupini smo ulazili kao da je zadnja i na nama je da odigramo najbolje što znamo te pokušamo pobijediti. Iako imamo mladu ekipu, iskusni smo i napravit ćemo sve da se kvalificiramo. Volio bih odigrati još jedan veliki turnir sa Slovačkom – izjavio je Hamšik. 




Loša vremenska prognoza Slovake ne zabrinjava. 


– Vidjeli smo da je teren na Rujevici dobar. Odigrali smo mnogo utakmica na kiši tako da to neće bit problem. Odigrat ćemo svoj maksimum bila kiša ili ne – dodao je kapetan Slovačke. 


– Ne razmišljamo o odgodi utakmice, kiša nije toliko bitna. Nogometaši znaju da je bitan jedino vjetar te se nadam da jakog vjetra neće biti da nam ne bi onemogućavao igru i dobru utakmicu – rekao je izbornik Hapal na temu odgode utakmice. 



Novinari su izbornika Slovačke podsjetili i na to da Hrvatska nikad nije izgubila domaću utakmicu u kvalifikacijama za Euro, taj niz traje već 34 godine. 


– Nisam znao za tu informaciju i sretan sam što ste mi to rekli. Iskoristit ćemo to – rekao je Hapal dodavši kako bi bio odličan osjećaj kao Čeh odvesti Slovačku na Euro. 


– Sastav je već dogovoren, jedino što može utjecati na njega je neka ozljeda na treningu prije utakmice. Svi igrači koji su došli s ekipom su zdravi i nadam se da će sve biti u redu. Hrvati su favoriti, ali jako puno utakmica sam odigrao gdje nismo bili favoriti, a da smo pobijedili. Nadam se da će ovo biti jedna od tih utakmica. Igrači su spremni pokazati svoj maksimum i osvojiti utakmicu – zaključio je izbornik slovačke nogometne reprezentacije Pavel Hapal.