Prijateljska utakmica

Ivan Rakitić donio pobjedu Barceloni nad Napolijem

Hina

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ivan Rakitić/Foto REUTERS



MIAMI Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić postigao je pobjednički pogodak u srazu Barcelone i Napolija odigranom u noći sa srijede na četvrtak u Miamiju, u kojem su Katalonci slavili sa 2:1 (1:1).


Radi se o prvom izdanju La Liga – Serie A kupa, u kojem se momčadi iz španjolske i talijanske prve lige natječu za trofej koji će osvojiti bolja momčad iz dvije utakmice.


Barcelona je na Hard Rock stadionu u Miamiju formalno igrala kao domaćin, a vodeći pogodak za Katalonce postigao je Sergio Busquets u 38. minuti preciznim udarcem sa 18 metara.




Samo četiri minute poslije Napoli je izjednačio kad je Umtiti skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Callejona.


Pobjedu Barceloni donio je Ivan Rakitić u 79. minuti kad je neobranjivim udarcem s ruba kaznenog prostora poslao loptu u desni donji kut Napolijevih vrata.


Uzvratna utakmica na rasporedu je u subotu, 10. kolovoza, a Napoli će formalno biti domaćin na stadionu sveučilišta Michigan u Ann Arboru. Dvoboj će započeti u 23 sata po srednjoeuropskom vremenu.


U ovom natjecanju ne vrijedi pravilo »više postignutih golova u gostima« pa će u slučaju pobjede Napolija od jednog gola razlike u osnovnih 90 minuta utakmice o pobjedniku premijernog izdanja La Liga – Serie A kupa odlučivati udarci s bijele točke.