Kup Hrvatske

Ivan Lepinjica odveo Zadar u osminu finala Kupa, prošao i Slaven Belupo

P. N.

Ivan Lepinjica je igrač RIjeke na posudbu u Zadru/Foto Arhiva NL

Ivan Lepinjica je igrač RIjeke na posudbu u Zadru/Foto Arhiva NL



ZAGREB Nakon Osijeka i Intera plasman u osminu finala Hrvatskog kupa izborili su i nogometaši Slaven Belupa i Zadra. Zadar je u Bogdanovcima nakon produžetaka porazio Vukovar 1991 sa 5:3, dok je Slaven Belupo u Velikoj Gorici pobijedio Udarnik iz Kurilovca 2:0. Zadar i Vukovar su odigrali sjajnu utakmicu sa čak osam golova. Gosti su već nakon 18 minuta vodili 3:0, no Vukovarci su uspjeli izjednačiti i izboriti produžetak u kojem je Zadar s dva gola razriješio sve dvojbe. Ključni, četvrti pogodak za Zadrane postigao je igrač Rijeke Ivan Lepinjica.


U drugom susretu Slaven Belupo je pobijedio Udarnik iz Kurilovca 2:0. Premda je u prvom poluvremenu imao veliku nadmoć, Slaven nije uspio probiri obranu Udarnika. Gosti nisu iskoristili niti jedanaesterac kojeg je u 22. minuti promašio Gordana. Ipak, gosti iz Koprivnice su u nastavku zabili dva gola i tako mirno priveli susret kraju. Strijelci su bili Nowak (46′) i Rodrigue Bongongui (58′). Prošlog tjedna mjesto u osmini finala izborili su Osijek i Inter. Osijek je u Krapini pobijedio Zagorec sa 3:0, dok je Inter identičnim rezultatom u Beletincima porazio Bednju.


Preostale utakmice šesnaestine finala igraju se u srijedu, a sastaju se: Križevci – Rijeka, Zelina – GOŠK Dubrovnik, Krk – Cibalia, Nehaj – Šibenik, Marsonia – Zagreb, Slavija Pleternica – Vinogradar Mladina, Sloga Nova Gradiška – Istra 1961, Primorac Biograd – Lokomotiva, Jadran LP Ploče – Split, Vrapče – Hajduk, Sloga Mravince – Dinamo i Varteks – Međimurje Čakovec.




Poznati su i mogući suparnici klubova koji su prošli. Slaven Belupo će na gostovanje pobjedniku para Marsonia – Zagreb, Zadar će dočekati Primorca ili Lokomotivu, Osijek će gostovati u Krku ili Vinkovcima, a Inter dočekuje Slogu NG ili Istru 1961.