Novo rješenje

Iskusni rumunjski strateg Mircea Lucescu novi izbornik turske reprezentacije

Hina

Reuters

Reuters



Iskusni rumunjski strateg, 72-godišnji Mircea Lucescu novi je izbornik turske nogometne reprezentacije, objavili su turski mediji u srijedu.


Lucescu će na dužnosti izbornika zamijeniti Fatiha Terima koji je morao odstupiti prošloga tjedna jer je bio umiješan u tučnjavu u jednom restoranu u ljetovalištu Alacatiju.


Na snimkama nadzornih kamera vidi se njegova svađa s vlasnikom restorana, a turski mediji navode kako je Terim sa svojim društvom u kojemu su bili i njegovi zetovi ozlijedio pet osoba.




Lucescu je najveće trenerske uspjehe ostvario na klupi ukrajinskog Šahtara iz Doencka kojega je vodio od 2004. do 2016. godine. U tom razdoblju je osvojio osam naslova ukrajinskog prvaka, šest trofeja u Kupu, a 2009. je bio i pobjednik Kupa UEFA.


Prije odlaska u Šahtar Lucescu je četiri sezone proveo u Turskoj gdje je vodio Galatasaray s kojim je bio prvak 2002. te Besiktas s kojim je osvojio naslov 2003. Prošle sezone vodio je Zenit iz Sankt Peterburga gdje je dobio otkaz nakon što je u ruskom prvenstvu zauzeo treće mjesto.


Hrvatska i Turska se nalaze u skupini I kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Rusiji. Nakon šest kola Hrvatska je vodeća sa 13 bodova, koliko ima i drugi Island, dok je Turska treća sa 11 bodova, koliko ima i četvrta Ukrajina.


Hrvatska i Turska su prošloga rujna u Zagrebu igrale 1-1, a ponovno će se sastati 5. rujna u Eskisehiru.