Ivica Olić

Imamo tri, četiri opcije za zadnju liniju i tjedan dana vremena za pripremu za Slovačku

Marko Cvijanović

Ivica Olić/Foto Arhiva NL

Ivica Olić/Foto Arhiva NL

U odnosu na neke prijašnje utakmice sada ćemo imati malo više vremena za odabir udarne momčadi - kaže Olić



RIJEKA Ivica Olić ne miruje ni u igračkoj mirovini. Prije razgovora je bilo zacrtano odraditi jutarnji trening i nije bilo te sile koja ga je mogla odvratiti od uobičajene rutine. A hoće li Hrvatska protiv Slovačke rutinski obaviti posao i plasirati se na EURO?


– Ne bih htio navlačiti nikakve malere, jer… Utakmica sa Slovačkom je za sve nas definitivno najvažnija u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Daleko od toga da se prema svakoj prethodnoj nismo odnosili jednako ozbiljno, ali ova sad je stvarno posljednja i ključna. Ono što je izborniku i svima nama drago jest činjenica da imamo tjedan dana za njezinu pripremu. Pogotovo u situaciji kad smo ostali bez dvojice glavnih braniča, Vide i Lovrena, koji su odradili cijeli kvalifikacijski ciklus i koji su godinama tu. U odnosu na neke prijašnje utakmice sada ćemo imati malo više vremena za odabir udarne momčadi.


Kad je zadnja linija u pitanju i nema previše dvojbi s obzirom na sužene kadrovske mogućnosti?


– Istina, ali opet imamo tri ili četiri opcije. Najvažnije je da kroz treninge dobijemo uvid tko što može i na koga možemo računati. Nije rijetkost da su treneri mijenjali neke osnovne ideje i mišljenja temeljem onoga što su igrači pokazivali na treninzima u tjednu uoči utakmice. Dakle, nije isključeno da se nešto u idućih nekoliko dana promijeni. Ja znam da biste voljeli da vam ja kažem tko će igrati protiv Slovačke, ali to ćete morati pitati šefa, ha, ha, ha… 


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU