Sergej Jakirović

Imamo plan, vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat na Rujevici

Ivana Vaupotić

Sergej Jakirović/Foto Arhiva NL

Sergej Jakirović/Foto Arhiva NL

Gledao sam utakmicu Rijeke i Slaven Belupa. Kada se u obzir uzme sve prikazano, mislim da je tih 1:1 najrealniji konačni ishod. No, u obzir moramo uzeti činjenicu da je Rijeka nastupila bez nekoliko važnih igrača. Još jednom se vidjelo da je Igor Bišćan napravio pomak u momčadi, posebno na psihološkom planu, čime je još jednom dokazao da je kvalitetan trener – kaže Jakirović



VELIKA GORICA Današnje gostovanje kod Rijeke za Sergeja Jakirovića, trenera Gorice, označava povratak na mjesto saznanja da njegova momčad može konkurentna u elitnom razredu natjecanja. Doduše, u svom prvoligaškom debiju, Turopoljci su prije nešto više od šest mjeseci doživjeli poraz na Rujevici (2:0), ali su, isto tako, zaradili komplimente Matjaža Keka.


– Prije te utakmice nismo znali koliko smo dobri. Tada smo vidjeli da možemo parirati Rijeci, koja je za mene naša najbolja momčad, uz Dinamo i Osijek. Vjerujem da su nas ostali klubovi doživljavali kao kandidata za ispadanje iz lige. Danas su stvari ipak drugačije – objašnjava 42-godišnji stručnjak.


U međuvremenu je Kek napustio Rujevicu, i to nakon poraza u Velikoj Gorici (2:1), a Jakirovićeva momčad nanizala je više nego dobre rezultate, izbacivši u prvi plan sjajnog Nigerijca Iyayija Believea Atiemwena, koji je prije dva tjedna otišao u Dinamo za 2,5 milijuna eura.




– Kvalitetno smo odradili pripreme i svi jedva čekamo nastavak prvenstva na Rujevici. Sve nas zanima kako ćemo izgledati jer Atiemwen nam je značio koliko, na primjer, Rijeci znači Heber – dodaje Jakirović.


Naravno, velikogorički šef struke nije propustio priliku za opipavanje pulsa suparnika.


– Gledao sam utakmicu Rijeke i Slaven Belupa. Kada se u obzir uzme sve prikazano, mislim da je tih 1:1 najrealniji konačni ishod. No, u obzir moramo uzeti činjenicu da je Rijeka nastupila bez nekoliko važnih igrača. Još jednom se vidjelo da je Igor Bišćan napravio pomak u momčadi, posebno na psihološkom planu, čime je još jednom dokazao da je kvalitetan trener – kaže Jakirović, dodajući da je na oscilacije Rijeke u Koprivnici utjecala živa i agresivna igra Slaven Belupa. Sličan recept pokušat će primijeniti i Gorica.


– Nama stalno govore da smo momčad koja igra na kontre i polukontre. Međutim, mi znamo igrati i kontinuirani napad, ali uvijek se nešto pita i drugu momčad na terenu. Svako igra onoliko koliko mu suparnik dozvoli. Mi imamo plan igre i taktiku za ovu utakmicu i vjerujemo da nam to može donijeti pozitivan rezultat – zaključuje Jakirović.