Legenda u bolnici

Iker Casillas se osjeća dobro nakon srčanog udara, ali njegovoj karijeri je došao kraj

P. N.

Iker Casillas/Foto REUTERS

Iker Casillas/Foto REUTERS



MADRID Iker Casillas, 37– godišnji vratar Porta koji je u srijedu na treningu doživio srčani udar, navečer se oglasio iz bolnice u koju je zaprimljen poručivši kako je »sve pod kontrolom«.


»Sve je pod kontrolom. Bio je to veliki šok no snaga je netaknuta. Puno hvala svima na porukama podrške«, napisao je Iker na društvenoj mreži Instagram gdje je nasmiješen objavio fotografiju iz bolničkog kreveta s palcem uzdignutim prema gore.


Bivši kapetan Španjolske i Real Madrida kolabirao je na kraju popodnevnog treninga te je prevezen u lokalnu bolnicu u Portu gdje je ustanovljeno kako je doživio srčani udar. 




Tijekom dana su mu pristizale brojne poruke podrške sportaša i poznatih osoba a neki navijači Porta okupili su se pred vratima bolnice.


Hrvatski kapetan Luka Modrić, s kojim je igrao u Madridu od 2012. do 2015., također je preko Twittera uputio podršku Casillasu uz riječi »drži se prijatelju«. Objavio je ondje fotografiju s utakmice Hrvatske i Španjolske s Europskog prvenstva gdje su njih dvojica zagrljeni.


Casillas je 2015. prešao iz Real Madrida u Porto s kojim je 20. ožujka potpisao novi ugovor do ljeta 2021. godine. Porto je priopćio kako neće nastupati do kraja sezone.


Brojni liječnici među kojima i ugledni španjolski kardiolog Juan Antonio Corbalan oglasili su se u medijima oko Casillasova stanja.


– Iker se više ne može baviti profesionalnim sportom, doživio je infarkt miokarda. Možemo voditi normalan život, ali ovo je kraj njegove karijere, ne vjerujem da će se vratiti. Nakon ovakvog stanja, nemoguće se opet izlagati naporu profesionalnog sporta – poručio je Corbalan.