Optimizam na visini

IVAN PERIŠIĆ: Nitko nije favorit na Wembleyju, ali ako budemo na najvišoj razini onda imamo šanse

Hina

Ivan Perišić/Foto REUTERS

Ivan Perišić/Foto REUTERS

Analizirali smo snimke utakmica s Engleskom i znamo koje greške treba ispraviti. Bit će otvoreno, pogotovo pri kraju utakmice ukoliko bude neriješeno, tada će obje momčadi tražiti sva tri boda - kazao je Perišić na konferenciji za novinare u Londonu



LONDON Hrvatski krilni napadač Ivan Perišić istaknuo je u subotu da nitko nije favorit protiv Engleske na Wembleyju, ali je napomenuo da »vatreni« imaju šanse ako budu na najvišoj razini.


– Nitko nije favorit kod Engleske na Wembleyju. Oni imaju mladu i poletnu momčad, oni su favoriti, ali ako budemo igrali na najvišoj razini mislim da imamo šanse. Analizirali smo snimke utakmica s Engleskom i znamo koje greške treba ispraviti. Bit će otvoreno, pogotovo pri kraju utakmice ukoliko bude neriješeno, tada će obje momčadi tražiti sva tri boda – kazao je Perišić na konferenciji za novinare u Londonu.


Hrvatska je pobjedom protiv Španjolske 3:2 ostala u igri za plasman na završni turnir Lige nacija, a tamo bi ju odvela pobjeda protiv Engleske u nedjelju na Wembleyju (15 sati po hrvatskom vremenu). I Englesku pobjeda vodi na završni turnir Lige nacija, a u slučaju remija Španjolska će biti prva.




– Nakon još jedne velike pobjede atmosfera je odlična. Nismo dobro startali u Ligi nacija, ali dižemo se, ovisimo sami o sebi te idemo na pobjedu. Motiva uvijek ima kada igramo za svoju zemlju. Možda nam je Liga nacija došla prebrzo nakon Svjetskog prvenstva, iako smo i u Španjolskoj dobro igrali prvih 20 minuta. U preostalim smo utakmicama izgledali kompaktno, kao momčad – ocijenio je Perišić i dodao: – Liga nacija je novo natjecanje, drugačije, i treba vremena da se naviknemo. Prvi cilj su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., a bilo bi važno ostati među nositeljima. Protiv Engleske idemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo biti na razini kao protiv Španjolske.