Najdraža Rijeko

IVAN MOČINIĆ: Lijepo je vidjeti bijeli dres pa makar i s druge strane terena

Ivica Cerovac

Ivan Močinić/Foto Arhiva NL

Ivan Močinić/Foto Arhiva NL



PULA »Imao sam par ponuda iz inozemstva, koje su s financijske strane bile bolje, ali mom dolasku u Istru 1961 je prevagnulo to što sam ovdje osjetio najveće povjerenje te vidio najbolji projekt i sredinu da se mogu vratiti kako treba na razinu na kojoj sam nekad bio.«, zborio je Ivan Močinić na konferenciji za novinare tijekom koje je službeno predstavljen kao novi igrač pulskog prvoligaša. Mjesec dana kasnije, i dalje čvrsto stoji iza svog odabira.


– Odmah sam bio zadovoljan svojom odlukom, a sad sam još zadovoljniji. Potvrdio mi se dobar osjećaj koji sam imao na početku i ovih mjesec dana proletjelo mi je za čas. Dečki su super, atmosfera je odlična, dobro treniramo i sve što mi je bilo potrebno, dobio sam u Puli – kaže Ivan Močinić.


Močinić je svjestan da će prilika da debitira u zeleno-žutom dresu brzo doći. Možda već u nedjelju kad na »Drosinu« stiže »njegova« Rijeka, u kojoj je nekad nosio kapetansku traku.




– Napustio sam Rujevicu prije tri godine i od te generacije u klubu je ostao samo Prskalo, a u međuvremenu se vratio Kvržić. Ispada da u nekim drugim klubovima imam više prijatelja, ali to je Rijeka. Bit će lijepo opet vidjeti bijeli dres, pa makar i na suprotnoj strani terena. Lagao bih kad bih rekao da to za mene neće biti posebna utakmica, drugačija od svih ostalih. Emocije će sigurno bile pomiješane i čudno bih se osjećao da debitiram za Istru 1961 protiv kluba u kojem sam proveo 15 godina i u kojem sam praktički odrastao. S druge strane, sigurno će biti puno ljudi na stadionu jer jednima i drugima ta utakmica puno znači te bi bilo lijepo zaigrati. No, ako se to ne dogodi u nedjelju, moj debi će uskoro doći. Najbitnije je da bez ikakvog forsiranja odaberemo pravi trenutak, kad se sve posloži kako treba – rekao je Močinić.