Presica uoči Rudeša

IGOR BIŠĆAN: Nije bitno kako će me navijači primiti, bitno je da igrači imaju podršku

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Ne igram ja, nego oni i na njih to utječe. Volio bi da publika osjeti trenutak i da su dečki odlučili promjeniti negativan trend što su pokazali s par zadnjih rezultata. Uz pomoć navijača sve je lakše - rekao je između ostaloga Bišćan



RIJEKA Uoči prvenstvenog susreta protiv Rudeša u ponedjeljak (20 sati) na Rujevici ispred novinara su izašli trener nogometaša Rijeke Igor Bišćan i ofenzivni veznjak Jakov Puljić.


– Jako bitna utakmica za nas iako možda neki, javnost i navijači, smatraju da će biti lagano, da će to biti formalnost s obzirom na situaciju na ljestvici. Mi moramo biti svjesni da nas čeka jako zahtjevna utakmica. Protivnik nema puno toga za izgubiti, mogu igrati rasterećeno i nije tako loš da ne bi imao šansu. S druge strane nismo toliko kvalitetni da bi mogli biti preopušteni, a s obzirom na to kako izgledao u utakmicama. Međutim, dižemo se i moramo napraviti sve da dobijemo utakmicu – rekao je Bišćan i dometnuo kako su svi igrači na raspolaganju osim ozlijeđenog Velkovskog, te pojasnio što je mislio kada je nakon utakmice u Varaždinu izjavio da je bolje ponekad dobiti utakmicu 2:1 nego primjerice 3:0 ili 5:1.


– Malo zvuči nelogično, ali u trenutku u kojem smo mi mislim da je bitniji način na koji smo došli do pobjede u Varaždinu. Morali smo biti ozbiljni, disciplinirani i koncentrirani do samoga kraja. Zbog toga sam to rekao. Kao što sam rekao još uvijek se nismo posložili, trebat će neko vrijeme, nismo se digli, psihološki, a ni fizički na razinu na koju mislim da možemo biti. U ovom trenutku moramo se dizati i ostvarivati rezultate na karakter, disciplinu i mentalitet dok se ne približimo optimumu za koji vjerujem da imamo prostora, a onda ćemo moći spojiti karakter, mentalitet i kvalitetu i mislim igrati bolje – objasnio je Bišćan i kako veselo dočekao pitanje o (ne)sklonom suđenju u posljednjim kolima.




– Drago mi je da ste to pitali! Ne volim se žaliti, nadam se da je to samo slučajnost i da će se do kraja sezone to izbalansirati. Istina da su nas neke odluke direktno oštetile, a na našu sreću nisu utjecale na rezultate. Zadržat ću se na tome.


Logično pitanje je i kakvu reakciju tribina u ponedjeljak Bišćan očekuje?


– Ne mogu to predvidjeti, iskomentirao sam situaciju s Armadom. Ne bih se na to vraćao. Nije bitno kako će me primiti, bitno je da igrači osjećaju podršku s tribina. Ne igram ja, nego oni i na njih to utječe. Volio bi da publika osjeti trenutak i da su dečki odlučili promjeniti negativan trend što su pokazali s par zadnjih rezultata. Uz pomoć navijača sve je lakše – rekao je između ostaloga Bišćan.