Presica uoči Lokomotive

IGOR BIŠĆAN: Bojim se odlazaka stožernih igrača ove zime, ali to je sudbina svakoga trenera

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

nikad nije lako da se poklopi da igrač koji stigne kao zamjena da se odmah uklopi. Nekada to nije moguće, ali to je sudbina svakog trenera i s time se moraš pomiriti. Vrijeme će sve pokazati - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Trener Igor Bišćan i branič Momčilo Raspopović izašli su ispred novinara na Rujevici uoči prvenstvene utakmice protiv Lokomotive nekoliko dana nakon trijumfa “bijelih” u ogledu s drugom momčadi Dinama u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. 


– Sigurno da nas očekuje jako zahtjevna utakmica u što smo se mogli uvjeriti u ovoj zadnjoj utakmici protiv ekipe koje je još uvijek ispred nas na ljestvici i koja je ove jeseni igrala jako dobro i postizala jako dobre rezultate. Svjesni smo da ćemo morati biti čak i bolji nego u utorak ako želimo sva tri boda, a želimo. Ovo je prilika da pred svojim navijačima nastavimo pozitivan niz i ovu polusezonu na najljepši način privedemo kraju – govorio je Igor Bišćan i susreo s pitanjem koje se nameće samo od sebe: razmišljali o predstojećem prijelaznom roku koji mogao donijeti promjene u njegovu kadru.


– Svaki ozbiljan klub što se bliži prijelazni rok mora sve intezivnije razmišljati o tome. Rijeka je osuđena na to da su velike fluktuacije igrača i vidjet ćemo ponešto o tome. Ovisi o odlascima, a konkretnije ćete morati pitati ljude koji su za to zaduženi zajedno samnom. Postoje neke pozicije, ali ništa se ne može odlučiti i predvidjeti dok se ne vidi što će biti s postojećim kadrom.




Pribojavate li se odlaska najboljih igrača?


– Bojim se… Svaki trener strahuje od tih situacija da izgubi stožerne igrače, a nikad nije lako da se poklopi da igrač koji stigne kao zamjena da se odmah uklopi. Nekada to nije moguće, ali to je sudbina svakog trenera i s time se moraš pomiriti. Vrijeme će sve pokazati – zaključio je Bišćan