Poljudski odjeci

IGOR BIŠĆAN: Bez obzira na situaciju Hajduka nije lako doći na Poljud i pobijediti

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/D. ŠKOMRLJ

Igor Bišćan/D. ŠKOMRLJ

Nisam zadovoljan. Rijeka je imala jedan udarac u okvir i to iz sumnjivog penala - rekao je Zoran Vulić, trener Hajduka

SPLIT Trener Rijeke Igor Bišćan pokušao je realno sagledati izdanje njegove momčadi na Poljudu. – Mogu biti zadovoljan s činjenicom da nismo poraženi i da smo se vratili iz rezultatskog minusa. Ne mogu biti zadovoljan način igre u prvom poluvremenu. Dečki su reagirali u dobrom dijelu druoga poluvremena i pokazali pomak u pristupu i kvaliteti igre, te su zabili gol. Nismo zaslužili više od toga. Bez obzira na situacija Hajduka na ljestvici nije jednostavno doći na Poljud i pobijediti. Čekaju nas utakmice gdje ćemo lakše doći do bodova. 

Problem do odmora je bio duel igra na sredini terena? 


– Vjetar je puhao u njihovu korist prvo poluvrijeme i to je učinilo svoje, ali bili smo spori u reakciji i na loptu, neodlučni u ulasku u duel. Generalno smo bili nedovoljno dobri. Dobro je da smo se na kraju uspjeli dignuti iz letargije i ta reakcija nam je donijela gol i bod.


Uveli ste na poluvremenu Acostyja umjesto Grahovca?




– Hjeli smo dobiti Pavičića u fazi otvaranja napada jer je igrač koji može podnijeti duel i pritisak. Samim time vratili smo Gorgona na poziciju druge špice i to je donijelo dosta našoj igri. Osim toga Acosty je donio živost, ali je pao nakon pola sata igre.


Sada vas čeka ogled protiv Rudeša kojega ste uveli u Prvu HNL?


– Na papiru to izgleda jednostavno, ali neće biti. Treba se dobro spremiti i biti ozbiljan. Ti bodovi su nam bitni. moramo se maksimalno spremiti da ih osvojimo – poručio je Bišćan.


Zoran Vulić, trener Hajduka, smatra da je njegova momčad zaslužila puno više od boda.


– Nisam zadovoljan. Rijeka je imala jedan udarac u okvir i to iz sumnjivog penala. Odigrali smo solidnu utakmicu, bili smo konkretnija i bolja momčad. Kada ovu Rijeku svedeš bez udarca na gol onda moraš biti sretan jer to pokazuje da naša momčad može odigrati dobru utakmicu. Znali smo da je tranzicija Rijeka ubojita, a mi smo ih sveli bez pokušaja udarca na gol. Rijeka je malo zagospodarila u deset minuta nastavka, ali nakon toga smo imali dvije, tri stopostotne prilike koje nismo iskoristili. Njihov vratar Sluga je zaslužio premiju. Moramo ovako nastaviti igrati pa će doći i rezultati – rekao je Vulić.


Veznjak Rijeke Dario Čanađija također je kao i Bišćan zadovoljan bodom.


– Po prikazanom možemo biti zadovoljni s bodom. Nismo ušli kao što smo planirali. Bila je dosta suzdržana utakmica s naše strane. Hajduk je dobivao tkz. druge lopte na sredini terena, nismo se nametnuli. U nastavak smo ušli odlučnije, zabili gol, a poslije toga je to bila šahovska partija u kojoj ni jedni ni drugi nisu imali prilike. Dobro radimo na treninzima, ali nismo uišli kako smo željeli u utakmicu. Vjerujem da ćemo se dignuti i ići prema gore – rekao je Čanađija.