Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Susjedski derbi u Puli

foto I MIŠKOVIĆ JE ČESTITAO Riječani zadovoljni napustili Pulu nakon dva pobjednička refula do odmora

Riječko slavlje u Puli/R. BRMALJ
Riječko slavlje u Puli/R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 11. studeni 2018. u 18:11 2018-11-11T18:11:00+01:00

U taboru "bijelih" bilo je poprilično zadovoljstva nakon ovog troboda pred stanku i sudar s Dinamom na Rujevici. Čak se predsjednik Damir Mišković spustio u svlačionicu čestitati igračima u društvu sportskog direktora Srećka Juričića

RIJEKA U 88. minuti Escoval je nespretno darovao loptu Perić-Komšiću na ulazu u šesnaesterac, a pričuva domaćih krenula prema Slugi i lagano ga, prizemno matirala za - 1:2. Kod Puljana upalio se plamen nade da bi iz susjedskog derbija mogli i profitirati iako po igri nisu to zaslužili. Riječani su minutu kasnije mogli preko Puljića vratiti "dva koraka" prednosti, ali i Istra u nadoknaditi izjednačiti da je Iglesias bolje reagirao izbliza na jednu loptu...

Kad se sve stavi na vagu Rijeka je zasluženo odnijela bodove s Drosine, igrala je zrelije i pametnije, kada je trebalo nije dala "zeleno-žutima" disati, a u nekim trenucima kod kapitalnog vodstva davala domaćinu prostor na kojemu ipak igrači Krunoslava Rendulića nisu uspjevali razviti pravu igru.

Presudilo je bolje otvaranje utakmice od strane igrača Igora Bišćana kao i pravovremen i majstosrki gol sve boljeg i poduzetnijeg Kvržića koji je poprilično "ohladio" Puljane. Nije to bila baš bajna igra Riječana, Bišćanovi igrači odigrali su baš onoliko koliko je trebalo za vrijedne bodove. A oni su u ovom trenutku najvažniji za momčad koja krči put iz krize i hvata priključak s gornjim domom ljestvice.

Oscilacije u igri

U taboru "bijelih" bilo je poprilično zadovoljstva nakon ovog troboda pred stanku i sudar s Dinamom na Rujevici. Čak se predsjednik Damir Mišković spustio u svlačionicu čestitati igračima u društvu sportskog direktora Srećka Juričića. Rijeka je u istom sastavu kao protiv Rudeša igrala dosta žustro, li nije niti izbliza stvorila toliko prilika. U nekim dijelovima djelovala je i poprilično kombinatorno i kompaktno, no samo na refule... Bilo je i očitih padova u igri na čemu će Bišćan i igrači morati posebno poraditi u stanci.

Inače, Rijeka je dobro otvorila susret, postavila gard i satjerala domaćina na njegovu polovicu rezultat čega je bila velika prilika na početku, a potom i rano vodstvo. U 5. minuti Čolak je ukrao loptu Onetu i ubacio s lijeve strane, Gorgon se izvio i tukao glavom, no vratar Čondrić je majstorski reagirao. Međutim dvije minute kasnije bio je nemoćan. Heber je u novoj akciji "bijelih" zavrnuo loptu za pravovremenog Čolaka, a on još bolje prizemno spremio loptu kraj vratara, ono što toliko nije uspijevao u prijašnjim utakmicama - 0:1.

Istra 1961 - Rijeka 1:2

 Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 2.000. Sudac: Goran Gabrilo (Split) 6,5. Strijelci: 0:1 Čolak (7'), 0:2 Kvržić (35'), 1:2 Perić-Komšić (88'). Žuti kartoni: Ivančić, Cardozo (Istra 1961), Žuta, Puljić (Rijeka).

ISTRA 1961: Čondrić 5, Grujević 5,5, Bosančić 5,5, Oneto 5, Čuljak 5,5, Espinosa (14' Cardozo 5,5), Ivančić 5,5, Segado 5,5, Sane 6,5, Rodriguez 5 (68' Iglesias -), Fuentes 5 (83' Perić-Komšić) 6,5

RIJEKA: Sluga 6,5, Raspopović 6,5, Župarić 6,5, Escoval 5,5, Žuta 6,5, Pavičić 6,5, Lončar 6,5, Kvržić 7,5, Gorgon 6,5, Heber 7 (79' Čanađija -), Čolak 7  (83' Puljić -).

Heber asistirao

Riječani su kontrolirali igru, ali kako je vrijeme odmicalo ta je kontrola kopnila, Puljani su se sve više približavali Slugi. U dvije minute (24', 25') domaći su zaprijetili preko Rodrigueza i Bosančića. Upravo je Bosančić u tijeku ofanzive "zeleno-žutih" u 28. minuti imao ponajbolju domaću šansu, nakon kornera tukao je silovito s 18 metara, no Sluga je bio na mjestu, izboksavši jaku loptu. 

I u trenucima dok su domaći tražili izjednačenje, a Rendulić zamjenio mjesta Rodriguezu i Saneu na krilima, Puljani su drugi put lako kapitulirali. Brza kontra rezultirala je novim poluvisokim ubačajem Hebera, Kvržić je bio najsnalajžljiviji u petercu, prebacio atraktivno domaćeg braniča i spustio loptu pored nemoćnog Čondrića - 0:2. 

Armadina poruka

U Pulu je stiglo oko 250 najvatrenijih navijača Rijeke koji su - šutjeli. Od početka su razvili su prepoznatljivi transparent Armade i tako nastavili bojkot kluba zbog angažmana Igora Bišćana i Renata Pilipovića u stručnom stožeru. 

A u 61. minuti razvili su znakovit transparent "Lakše je kupiti limenu glazbu nego cijeniti Armadu. Pošto obraz?". Bila je to očita aluzija na susret s Rudešom kada su "bijeli" imali podršku Lovranske glazbe.

Riječani su na kraju pljeskom zahvalili svojim navijačima, a oni im uzvratili pljeskom.

S1211B21
Istra 1961 - Rijeka / Snimio Roni BRMALJ

S1211BR7
Prva HNL Istra 1961 - Rijeka/R. BRMALJ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.