Španjolski nogomet

Hrvatski as i čovjek odluke u El Clasicu: Uz svo poštovanje prema Real Madridu…

Hina

foto: Heino Kalis / REUTERS

foto: Heino Kalis / REUTERS

"Kada pobjeđuješ ovdje moraš biti jako zadovoljan. Ponosan sam na ovo što smo napravili. Nema puno ekipa na svijetu koje mogu reći da su ovdje pobijedile dva puta u tri dana", izjavio je hrvatski vezni igrač.



MADRID – Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, čijim je golom Barcelona u subotu pobijedila s 1-0 Real Madrid, rekao je kako se njegova momčad tom pobjedom približila osvajanju prvenstva Španjolske, no da je do kraja još puno utakmica.


“Uz svo poštovanje prema Real Madridu napravili smo važan korak prema osvajanju prvenstva. Pa ipak, do kraja je ostalo još puno utakmica. Sada svi zajedno trebamo uživati, neka svi navijači i simpatizeri Barcelone uživaju, a onda ćemo se okrenuti onome što je pred nama”, rekao je 30-godišnji Rakitić podno stadiona Santiago Bernabeu u Madridu.


Ondje je vodeća Barcelona u subotu navečer s 1-0 pobijedila trećeplasirani Real Madrid pobjegavši mu na 12 bodova razlike. Najvećeg rivala pobijedila je i u srijedu s 3-0 u uzvratnoj utakmici polufinala kupa.




“Kada pobjeđuješ ovdje moraš biti jako zadovoljan. Ponosan sam na ovo što smo napravili. Nema puno ekipa na svijetu koje mogu reći da su ovdje pobijedile dva puta u tri dana”, izjavio je hrvatski vezni igrač.


“Pobijedili smo zasluženo. Bilo je potrebno boriti se i to smo učinili”, dodao je.


Rakitić je u 26. minuti postigao pogodak, svoj peti ove sezone u 39 nastupa.


“Razgovarali smo o onome što se dogodilo u srijedu, a zatim smo dobro počeli utakmicu. Stvarali smo prilike i osjećali se ugodno. Oni su pritiskali u drugom poluvremenu, što je normalno, jer su tražili izjednačenje, no uspjeli smo utakmicu privesti kraju uz poneki kontranapad. Perfektno je što smo i u ovoj utakmicu pobijedili ovdje”, rekao je Rakitić.


Barcelona brani naslov prvaka osvojen prošle sezone.