Ždrijeb u Nyonu

Hrvatska U-21 reprezentacija saznala suparnike u idućim kvalifikacijama

P. N.



NYON Hrvatska U-21 reprezentacija saznala je suparnike u idućem kvalifikacijskom ciklusu za EURO 2021. godine. Ždrijeb u Nyonu smjestio je selekciju izbornika Nenada Gračana u skupini 4 zajedno sa Češkom, Grčkom, Škotskom, Litvom i San Marinom. Kvalifikacije počinju u ožujku 2019. godine, a završavaju u listopadu 2020. godine. Play off susreti na rasporedu su u studenom 2020. godine.


Zanimljivo, Hrvatska s Grčkom, San Marinom i Češkom igrala i u posljednjim kvalifikacijama za EURO koje je uspješno okončala plasmanom na završno natjecanje. Inače, Mađarska i Slovenija kvalificirale su se automatski, kao domaćini Europskog prvenstva 2021. godine, a iz devet kvalifikacijskih skupina izravan će plasman osigurati pobjednici skupina dok će dvije najbolje drugoplasirane momčadi ući će u doigravanje kako bi odredile posljednjeg, 12. putnika na europsku smotru.


Hrvatska U-21 nadolazećeg će ljeta nastupiti na završnici Europskog prvenstva u Italiji i San Marinu, gdje je čekaju okršaji s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom.