Bundesligaš zainteresiran

Hoffenheim zainteresiran za Darka Nejašmića koji je izgubio mjesto u Hajdukovoj momčadi

P. N.

Darko Nejašmić/Foto PIXSELL

Darko Nejašmić/Foto PIXSELL



SPLIT Bundeligaš Hoffenheim želi dovesti u svoje redove narednog ljeta mladog veznog igrača Hajduka, 21-godišnjeg Darka Nejašmića. Naime od kako se na trenersku klupu vratio Igor Tudor, mladi hrvatski reprezentativac koji je kod bivših trenera Siniše Oreščanina i Damira Burića bio standarni prvotimac, izgubio je mjesto u početnoj jedanaestorki. Već na zimskim pripremama u Turskoj bilo je vidljivo da Nejašmić više nije siguran za mjesto u veznom. Prednost su dobili Jradi, Jurić i Hamza.


Prije otprilike mjesec dana Nejašmić je potpisao novi ugovorv s klubom koji vrijedi do 30. lipnja 2023. godine. Dosada je odigrao 42 utakmice od toga 40 utakmica u početnom sastavu, postigao je tri gola i upisao jednu asistenciju. Njemački prvoligaš Hoffenheim budno prati razvoj događaja oko Nejašmićeva statusa, oni su ga željeli već u ljetnom prijelaznom roku dovesti u svoje redove. Menadžer i otac Hajdukovog veznjaka sigurno neće dozvoliti da mu sin grije klupu za pričuve na duže staze.


Za Hajdukovog Brazilca Jaira zainteresiran je doprvak Kazahstana Kairat. Čelnici Kairata čini se ozbiljno su zapeli da dovedu napadača koji je dosadašnjem tijeku sezone postigao sedam prvenstvenih golova, te jedan u Kupu Hrvatske. Inače, u dresu splitskog prvoligaša 28-godišnji Jairo dosada je odigrao 61 utakmicu, postigao je 21 pogodak i imao 13 asistencija.