Siniša Oreščanin

Hajduk traži igrače ispod radara, tko vrijedi taj košta!

P. N.

Siniša Oreščanin/ Foto I. SOBAN/PIXSELL

Siniša Oreščanin/ Foto I. SOBAN/PIXSELL

 Svašta se kroz novine provlači kroz ovaj period. Kako ide kraj prijelaznog roka na kraju se nalaze rješenja. Htjeli bismo sigurno naći nosioce u linijama koje je i sportski direktor rekao - rekao je trener Hajduka



SPLIT Nogometaši Hajduka sutra kreću put Turske gdje će provesti 16 dana. Uoči odlaska na put trener “bijelih” Siniša Oreščanin osvrnuo se na protekli dio priprema.


– Iza nas je pet treninga, priključili smo mlade igrače kroz pripremni period kao što smo govorili. Na njih u budućnosti Hajduk najozbiljnije računa. Pripreme su koncipirane na način da smo u Turskoj 16 dana, imamo pet protivnika. Na pripreme ćemo voditi 30-ak igrača da bismo mogli to raspodijeliti što se tiče opterećenja.


Mjesec dana je do susreta s Osijekom…




– Šest tjedana je optimalan period za pripremu, ali, kako biste vi rekli, “ne može litar u politar”. Mislim da ćemo uspjeti na najbolji način napraviti neke stvari da bismo bili spremni za fajt u Osijeku.


Stoji li još da želite pojačanja u zadnjoj liniji i u napadu?


– Svašta se kroz novine provlači kroz ovaj period. Kako ide kraj prijelaznog roka na kraju se nalaze rješenja. Htjeli bismo sigurno naći nosioce u linijama koje je i sportski direktor rekao. Radimo na tome. Sve je uvijek u vidu platežne moći. Naš cilj je da to malo smanjujemo. Onaj tko vrijedi, taj košta. Mi tražimo igrače ispod radara.


Kakvu igru planirate na proljeće?


– Oslonit ćemo se na ono čime smo završili. Moramo biti raznovrsni da se pripremimo na razne stvari. 


Koji je cilj postavljen pred vas? Je li to Europa ili razvijanje mladih igrača?


– Jedno i drugo. Sigurno ćemo se pokušati ušuljati u Europu, ali cilj nam je i da razvijamo cjelokupnu momčad. Već sada razgovaramo i imamo opcije što napraviti u šestom mjesecu. Cilj nam je ne samo razvijati mlade, nego i starije koji će biti zanimljivi na tržištu.


Kako uskladiti situaciju da momčad mora biti jeftinija, a bolja?


– To gledam kao izazov. Svi se imaju pravo nametnuti. Oni koji neće moći će igrati u B momčadi. Ponude za mlade igrače su potvrda sustavnog rada u Akademiji, a to će se tek vidjeti, dolazit će sve i više. Moj stožer i ja shvatili smo to kao izazov i veselimo se tome.


Kakve igrače želite dovesti?


– Naravno da bismo željeli stopera koji je dobar u građenju igre. Da je konzistentan u svim fazama, da nam bude stup. Što se tiče napadača, volio bih polivalentnog. Jedno su moje želje, a drugo mogućnosti. Mislim da to što sam rekao dosta košta, morat ćemo to raspodijeliti. Radimo s onim što imamo. Od prvog dana moj stožer i ja vjerujemo u proces i trening. Stali smo odmah iza ove ekipe koja ima svojih vrlina i mana. Najprije ćemo pokušati podići njihove kvalitete, a tko dođe da bude dodana vrijednost.


Je li vam želja da Goran Gruica bude uz vas i u prvoj momčadi?


– Vrlo je kvalitetan kadar. Imamo dobru suradnju iz B tima, kadar je koji može biti dobar. Završio je pravo, a igrao je nogomet, dobra kombinacija.


Kakav je zdravstveni bilten?


– Beširović je u fazi oporavka i neće ići u Tursku, dok Borja, Ismajli, Bradarić i Juranović imaju sitnih problema, no idu s nama na pripreme. Vratar Posavec ima temperaturu, ali i on počinje s treninzima.


Kakav je status otpisanih: Saida, Šehića, Memolle i Filipa?


– Oni će trenirati s B timom. Vidjet ćemo kako će krenuti prijelazni rok, ali ne bi bilo ozbiljno da na njih računamo za Osijek – rekao je trener Hajduka.