Prva HNL

Hajduk preokretom pobijedio Istru, Buriću vjerojatno zadnja utakmica na klupi Splićana

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Bio je to posljednji susret Damira Burića na klupi splitskog sastava, a nagađa se kako bi Hajduk mogao preuzeti Igor Tudor



SPLIT Na oproštaju od ove polusezone Hajduk je na stadionu Poljud pred 6.200 gledatelja pobijedio Istru 1961 sa 2-1.


Hajduk će se vrlo vjerojatno oprostiti i od trenera Damira Burića, a danas su porazili Istru 1961 sa 2-1 okrenuvši utakmicu na krilima dvostrukog strijelca Mije Caktaša.


Prva je zaprijetila Istra, nakon brze kontre u sedmoj minuti Perić-Komšić je pogodio gredu. Deset minuta kasnije okvir gola je pogodio i napadač Hajduka Eudok. Samo minutu kasnije sjajnu priliku je imao i Jakoliš, ali je gostujući vratar Čondrić bio siguran.




Poveli su gosti u 43. minuti golom Fintića. Hajduk je uspio izjednačiti u 62. minuti, strijelac je bio Caktaš, a isti je igrač sedam minuta kasnije okrenuo rezultat dovevši domaćine u vodstvo. U posljednjim trenucima susreta gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Petar Rubić.


Bio je to vjerojatno posljednji susret Damira Burića na klupi splitskog sastava, a nagađa se kako bi Hajduk mogao preuzeti Igor Tudor. Zanimljivo, bit će to već peti trener Hajduka u posljednjih 15 mjeseci.


Na ljestvici vodi Dinamo sa 44 boda, Hajduk na drugom mjestu ima 35 bodova, dok je Rijeka treća sa 34 boda, ali i utakmicom manje. Osijek je četvrti sa 33 boda.