Tomislav Erceg

Hajduk jednostavno nema kvalitetu, Rijeka je puno bolja momčad

P. N.

Tomislav Erceg i Daniel Šarić nekada su zajedno nosili dres Rijeke/Foto Arhiva NL

Tomislav Erceg i Daniel Šarić nekada su zajedno nosili dres Rijeke/Foto Arhiva NL

 Uistinu ne znam gdje pronaći mrvicu optimizma. Dok Hajduk pada, Rijeka se pod vodstvom novog trenera Igora Bišćana polako diže. Bitan je maksimalni angažman svakog od igrača kojem Vulić ponudi priliku - kaže nekadašnji napadač Rijeke i Hajduka



RIJEKA Tomislav Erceg odigrao je jednu prvenstvenu sezonu u dresu Rijeke bilo je to u sezoni 2004./05. kada su Riječani osvojili prvi Kup Hrvatske, dok je Erceg bio najbolji strijelac lige sa postignutih 17 golova:


– Bila je to prekrasna godina u dresu Rijeke, osvojili smo Kup u dvije utakmice smo bili bolji od Hajduka, a Hajduku je osvojio svoju posljednju titulu prvaka – podsjeća Erceg.


Ovaj jadranski derbi igrat će se bez publike?




-Teško mi je bilo što suvislo kazati na tu temu. Takve su utakmice poput trening susreta, točnije još su gore od prijateljskih ogleda. Tko to nije doživio teško može imati pravu percepciju kako je biti akteri takve utakmice. To je tuga i žalost.


Hajduk je u dvobojima sa Dinamo, Osijekom, Lokomotivom… osvojio samo jedan bod?


Hajduk je u krizi igre i rezultata. Svi su očekivali da će trener Vulić napraviti čudo. Ništa se preko noći ne događa, posebice ne čuda. Uz to Hajduk nema igračku kvalitetu za neke veće domete, to trebaju biti svi svjesni. Rijeka u ovom trenutku ima kvalitetniji igrački kadar. Za trenera Vulića je veliki hendikep ne igranje Caktaša i Hamze dva ponajbolja igrača.


Kako Hajduk može do eventualne pobjede?


Bez obzira na kvalitet momčadi Hajduk je uvijek favorit kada igra na Poljudu. Optimizam? Uistinu ne znam gdje pronaći mrvicu optimizma. Dok Hajduk pada, Rijeka se pod vodstvom novog trenera Igora Bišćana polako diže. Bitan je maksimalni angažman svakog od igrača kojem Vulić ponudi priliku. Domaćini trebaju jednostavno iskopati pobjedu na rudarski način. Rijeka? Imaju kvalitetnu momčad, posebice su jaki u napadu gdje imaju Čolaka, Hebera, Gargona i Puljića. Dobro su pokriveni na svim pozicijama. Hajduka čeka jedna vrlo zahtjevna utakmica sa protivnikom koji već godinama nije izgubio na Poljudu – zaključio je Erceg.