Disciplinske mjere

Hajduk, Osijek i Dinamo kažnjeni zbog bakljadi i neprimjernog navijanja

Portal Novilist.hr

Ilustracija

Ilustracija



ZAGREB Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 25. kola HT Prve lige.


Oleksandr Svatok (Hajduk) i Daniel Arnaud Ndie  (Istra 1961) koji su isključeni zbog dvije opomene kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim kaznama od po 3.000 kuna.


Zbog upaljenih 4 baklji u 70. minuti utakmice Gorica – Dinamo među pripadnicima navijačke skupine BBB GNK Dinamo je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 8.000 kuna, a HNK Gorica kao organizator utakmice iznosom od 5.000 kuna.




NK Osijek kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 20.000 kuna zbog neprimjerenog skandiranja navijačke skupine Kohorta na utakmici Rijeka – Osijek (prekršaj iz članka 88. DP HNS).


Neposredno pred početak i tijekom utakmice Hajduk – Rudeš pripadnici navijačke skupine Torcida upalili su ukupno 30 pirotehničkih naprava zbog čega je HNK Hajduk kažnjen iznosom od 30.000 kuna.


Zbog momčadskih prekršaja kažnjivih po članku 54 DP HNS-a (5 opomena na utakmici) sa po 5.000 kuna kažnjeni su GNK Dinamo i NK Osijek.