Poraz Vatrenih

HRVATSKA IZGUBILA OD ISLANDA: Izbornik Čačić tvrdi da je domaćin pobijedio “sretno i spretno”

P. N.

foto: screenshot HRT

foto: screenshot HRT

- Kroz tih devedeset minuta stekao se dojam da su domaćini imali više energije. Utakmica je faktički bila bez šanse. Dogodio se taj prekid koji je rezultirao golom i Islanđanima je otišla pobjeda. Praktički smo opet na početku, imamo dobar start i još četiri utakmice. Vjerujemo da Hrvatska s pravom pretendira na prvo mjesto u skupini i nastup na Svjetskom prvenstvu, rekao je Čačić. 



Hrvatska reprezentacija izgubila je od Islanda rezultatom jedan naprema nula. Pobjednički zgoditak Islada, nakon ubačaja iz kornera, u 90-toj minuti utakmice postigao je Hordur Bjorgvin Magnusson.


Ovom pobjedom Island se bodovno izjednačio s Hrvatskom na vrhu ljestvice. I jedna i druga reprezentacija sad imaju po 13 bodova, dok se Turska, pobjedom na Kosovu, vodećima približila na dva boda zaostatka. Na dva boda zaostatka sad je i Ukrajina, koja je zabilježila pobjedu u gostima protiv Finske. Finska i Kosovo imaju po jedan bod i nisu konkurenti za prva dva mjesta, koja vode na veliku nogometnu smotru.  Glede izgubljene utakmice, treba reći još da je pogotku Magnussona, kojim je Island osigurao tri, a Hrvatskoj izbio jedan bod iz džepa, prethodila je velika prilika Islanda u 80-oj minuti, kad je Sigurdsson sam krenuo prema hrvatskom golu, da bi u ključnom trenutku – promašio.      I Hrvatska je imala svoje prilike, a valja izdvojiti onu iz 66-te minute, kad je Brozović pucao iz daljine, ali golman Islanda loptu je “izvadio” iz svog donjeg desnog kuta.

– Na našu žalost, nismo loše krenuli, ali postali smo nervozni kad smo vidjeli da ne pronalazimo situacije za stvoriti šansu. Tu smo se malo pogubili. Ne smijemo dozvoliti da čovjek sam skače na pet metara. To je nedopustivo. Tako smo dobili gol. Možda smo se trebali malo više otvoriti, ali nismo i – izgubili smo utakmicu. Zakomplicirali smo komotnu situaciju, ali imamo još četiri utakmice da dokažemo da nam je mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, komentirao je nakon utakmice Milan Badelj, jedan od hrvatskih reprezentativaca.


Izbornik Ante Čačić, pak, rekao je da “nismo uspjeli ostvariti ono što smo željeli”.




– Kroz tih devedeset minuta stekao se dojam da su domaćini imali više energije. Utakmica je faktički bila bez šanse. Dogodio se taj prekid koji je rezultirao golom i Islanđanima je otišla pobjeda. Praktički smo opet na početku, imamo dobar start i još četiri utakmice. Vjerujemo da Hrvatska s pravom pretendira na prvo mjesto u skupini i nastup na Svjetskom prvenstvu, rekao je Čačić.


Island je nazvao “zaista respektabilnom ekipom”, a Hrvatska, rekao je, “nije imala dovoljno energije za ovakvu utakmicu”.


– Agresivni nastup Islanđana nam nije odgovarao, a mi smo napravili premalo prema napred. Domaćin je pobijedio sretno i spretno, zaključio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.


Domagoj Vida ocijenio je da je ovo bila najlošija utakmica Hrvatske u kvalifikacijama, ali, rekao je, “treba dići glavu gore” i ostvariti priželjkivani rezultat, a to je prvo mjesto u skupini i plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.


– Prema naprijed nismo mogli naći pravi pas, da opdsječemo njihovu veznu liniju i to je bio najveći problem. Bili smo statični, nismo se kretali dovoljno, ali idemo izvući pouke i pobijediti u idućoj utakmici, rekao je Vida.


Zahvalio je hrvatskim navijačima i izrazio žaljenje jer su razočarani, ali, dodao je, “treba biti veliki i u porazu”.