Ukupno 51 utakmica

HRT otkupio prava na prijenos Europskog prvenstva u nogometu 2020., Vatreni opet na javnoj televiziji

Siniša Pavić

Foto Roni BRMALJ

Foto Roni BRMALJ

Na upit novinara koliko su  morali platiti prava prijenosa odgovor je bio da je ponuda na razini one iz 2017. Tajnom je ostalo i što se to promijenilo u 2 godine pa da za iste novce ovaj put dobiju prava



ZAGREB – Čelništvo HRT-a sazvalo je u četvrtak izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su se pohvalili kako su nakon višemjesečnih preogovora uspjeli osigurati prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020 godine.


Vatreni se vraćaju na HRT poručio je s osmijehom na licu Bruno Kovačević, glavni urednik televizijskih programa HRT-a.


Podsjetio je kako je HRT 2017. poslao ponudu za prava prijenosa i donio obavjest da ta prava za 2020. neće dobiti.




Nakon početne potištenosti skupili smo, kako je rekao, glave na kup, i uložili jako puno napora i energije i evo uspjeli vratiti EURO na HRT.


Javni servis tako će eksluzivno prenositi 51 utakmicu europskog prvenstva koje se iduće godine igra u 12 država.


Istaknuli su također čelnici HRT-a kako zbog prijenosa i povećanih sportskih termina u programu neće biti ništa manje javnog sadržaja, već će sredstva pronaći drugim putem i u drugim dijelovima kuće. 


Podsjetili su i kako HRT već ima prava za SP u nogometu u Kataru 2022. godine pa zaključili da nas čeka iznimno bogata i zahtjevna godina u kojoj Hrvatska predsjedava Vijećem Europe, Rijeka postaje EPK, a HRT prenosi i Olimpijske igre i EURO.


Na upit novinara koliko su  morali platiti prava prijenosa odgovor je bio da je ponuda na razini one iz 2017. Tajnom je ostalo i što se to promijenilo u 2 godine pa da za iste novce ovaj put dobiju prava.