Zajedno smo nejaki

HNS odbio zajednički zahtjev Rijeke i Hajduka za odgodom derbija kao neosnovan

Ivan Volarić

Domagoj Pavičić (Rijeka) i Josip Juranović (Hajduk)/V. KARUZA

Domagoj Pavičić (Rijeka) i Josip Juranović (Hajduk)/V. KARUZA

Klubovi su nam se obratili s molbom da se zbog europskih obveza pomakne ta utakmica na 19. prosinca. Kako smo ranije već prekinuli s takvom praksom postupili smo u tom duhu, prvo ja, onda i Natjecateljska komisija koja je organ iznad mene - objašnjava Josip Brezni.



RIJEKA Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni, odnosno Natjecateljska komisija HNS-a kao drugostupanjski organ odbili su zajednički zahtjev Rijeke i Hajduka za odgodom jadranskog derbija koji je na rasporedu 12. kolovoza u 21 sati na Rujevici. Razlog? Zahtjev nije utemeljen.


– Klubovi su nam se obratili s molbom da se zbog europskih obveza pomakne ta utakmica na 19. prosinca. Kako smo ranije već prekinuli s takvom praksom postupili smo u tom duhu, prvo ja, onda i Natjecateljska komisija koja je organ iznad mene – objašnjava Brezni. – Ne znam uopće zašto je Rijeka supotpisala taj zahtjev jer igra 16. kolovoza uzvrat protiv Norvežana pred svojim navijačima. Hajduk je i prije nego što je prošao u treće pretkolo izašao s tim prijedlogom jer 16. kolovoza moraju na gostovanje u Rumunjsku pa im nije baš zgodno što se vraćaju iz Rijeke u ponedjeljak, a moraju već u utorak na put. Procjena je da ovo nisu dovoljno dobri razlozi da se naprave ustupci, uostalom kada bi sada izašli ususret Rijeci i Hajduku onda bi morali i Dinamu, odnosno Osijeku da je prošao i osjetno bi se poremetio kalendar natjecanja, a prvenstveno je najbitnije.


Rijeka još nije dala svoj pristanak da se utakmica s Rudešom prebaci na Rujevicu jer još traju radovi u Kranjčevićevoj ulici.




– Čekamo odgovor Rudeša. Rijeka nije dala svoju privolu i sada su otvorene dvije opcije. Prema jednoj će Rudeš biti domaćin u Gorici, ali će se utakmica morati igrati u dnevnom terminu od 17.30 sati, a prema drugoj Rijeka je predložila Rudešu da bude domaćin na Rujevici – objasnio je Brezni.