Slučaj izbornika mlade reprezentacije

HNS: ‘Odluka o Nenadu Gračanu nipošto nije izraz nepovjerenja prema Davoru Šukeru’

P. N.

Davor Šuker / Snimio Ivica TOMIĆ

Davor Šuker / Snimio Ivica TOMIĆ

Izvršni odbor je pokazao dosljednost, poštujući dogovor s izbornikom Gračanom postignut prije U-21 Europskog prvenstva, poručuju iz HNS-a



‘U HNS-u ne vlada jednoumlje već demokracija. Stoga je uobičajeno da Izvršni odbor razgovara, raspravlja i zajednički odlučuje o svim pitanjima, uz poštivanje svakog pojedinačnog stava’, priopćili su danas iz Hrvatskog nogometnog saveza.


‘Razumljivo je da je pritom u niz situacija bilo i bit će različitih razmišljanja. Odluka o statusu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana također dokazuje upravo to – da svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje. Pritom je IO pokazao dosljednost, poštujući dogovor s izbornikom Gračanom postignut prije U-21 Europskog prvenstva. Istovremeno, takva odluka ni na koji način nije izraz nepovjerenja prema predsjedniku Davoru Šukeru koji je demokratski izabran za predsjednika Saveza i iza kojeg je sedam godina izuzetnih uspjeha na sportskom i financijskom planu u rukovođenju Saveza’, ističu u HNS-u.


Podsjetimo, Davor Šuker je Izvršnom odboru HNS-a predložio da se Nenada Gračana smijeni s mjesta izbornika mlade nogometne reprezentacije, kao i da na njegovo mjesto dođe trener Lokomotive Goran Tomić, no Izvršni odbor HNS-a je to odbio.