Nogometne migracije

Selidbe u Trećoj HNL: Dželalija otpisao, a Bogolin otvorio vrata Pejanoviću

Ivan Volarić

Antonio Pejanović / Foto Damir ŠKOMRLJ

Antonio Pejanović / Foto Damir ŠKOMRLJ

Pejanović se ne uklapa u našu svlačionicu – rekao je trener trećeligaša s Krka



RIJEKA – Nogometaši »Krka« počeli su pripreme s nekoliko dana zakašnjenja. Snažna bura zatvorila je most i barem privremeno s Krka »otpuhala« nekoliko nosioca igre u momčadi trenera Davora Dželalije. Nikola Totić (Rijeka), Filip Fumić (Inter), Carlo Berković i Josip Zec nalaze se na probama u prvoligaškim i drugoligaškim sredinama. Napadači Kristijan Dragović i Antonio Pejanović dobili su slobodne ruke u pronalasku drugih sredina. Pejanović po svemu sudeći neće dugo trebati da pronađe novi angažman. Nalazi se na probi u jednom drugoligašu (Sesvete?), a ima na stolu i ponudu opatijskog trećeligaša.


– Očekivao sam nakon naših dobrih partija jesenas da će mnogi naši igrači dobiti priliku pokazati se u nekim klubovima višega ranga. Za mene to nije iznenađenje – govori trener »Bodula« Davor Dželalija i objašnjava pomalo iznenađujuću odluku da prepusti Pejanovića rivalu iz Opatije.


– Ne bih puno o tome, mogu samo reći da se Pejanović ne uklapa u našu svlačionicu – dodao je Dželalija.




Krčke redove do sada su popunili veznjak Mark Đevlekaj (Lučko) i napadač Robert Brdar (Orijent 1919), koji se u prvom nastupu na travnjaku »Josip Pepi Uravić« predstavio pogotkom u porazu od »Naprijeda« (3:1). Jasno je da će biti još dolazaka posebno ukoliko brojni igrači »Krka« zadovolje na probama.


Pune ruke posla ima i Zdravko Šimić, tajnik »Opatije«, čija momčad će ove zime doživjeti brojne promjene. Otišli su Bajramović, Mršić (proba u Češkoj), Šuker (SAD) te trojica igrača iz Južne Koreje. Iz »Grobničana« je stigao Furijan, a iz »Sesveta« se vratio napadač Matovina. Međutim, problem je što vuče ozljedu prepona i postoji mogućnost da će se Matovina morati podvrgnuti operaciji čime bi na neko vrijeme bio izvan terena. Ne čudi stoga da su »crno bijeli« brzo reagirali pokušajem dovođenja Pejanovića, a navodno su blizu opatijskih redova i Sanjin Muminović i Marko Bjelanović, koji bi mogli napustiti redove drugoligaša »Novigrada«. Tu sigurno nije kraj zanimljivom trećeligaškom mercatu na sjevernom Jadranu…