Juriš na Rijeku

Petev: Nema puno tajni, naš je jedini cilj na proljeće – naslov

Ivana Vaupotić

Snijeg na startu – Ivajlo Petev / Foto J. GALOIĆ/PIXSELL

Snijeg na startu – Ivajlo Petev / Foto J. GALOIĆ/PIXSELL

Želja mi je da izgledamo bolje nego u prvom dijelu – ističe trener "Dinama"



ZAGREB – Druga nedjelja 2017. godine u Maksimirskoj 128 označena je kao početak priprema završnog juriša za »Rijekom«. »Modri« su se okupili u kasnim prijepodnevnim satima i pod vodstvom trenera Ivajla Peteva odradili prvi trening po izuzetno hladnom vremenu, protkanom pahuljama snijega.


– Nema puno tajni za nastavak sezone. Naš primarni cilj je osvajanje novog naslova prvaka. Važno mi je da su svi igrači zdravi dočekali početak priprema, a nadam se da će nas ozljede zaobilaziti – istaknuo je Petev.


Gledajući iz njegove perspektive, idućih četrdeset dana ima presudan značaj. Petev je u »Dinamo« stigao početkom listopada prošle godine, što znači da je u prvom dijelu sezone imao čvrst alibi, u obliku činjenice da nije vodio momčad na pripremama. Sada će, pak, sve biti onako kako si je on zamislio.




– Želja mi je da izgledamo bolje nego u prvom dijelu sezone. Svaki igrač mora dati sve od sebe i pokazati da zaslužuje mjesto u početnoj postavi. Nadam se da će sve proći kako treba – dodao je bugarski stručnjak.


Božić i Soudani


Suvišno je isticati da klupski čelnici intenzivno traže igrače koji će predstavljati pojačanja za proljetni dio sezone. Osim toga, važu i ponude za »modre« zvijezde koje su privukle pažnju financijski moćnijh klubova.


– Godine nisu bitne. Mene samo zanima može li igrač ispuniti zahtjeve koji su postavljeni pred njega. U zimskom prijelaznom roku, teže je naći odgovarajuća pojačanja, ali sve je moguće. Znam da svi danonoćno radimo na tome. Nadam se da ćemo što prije dobiti pojačanja, ali o tome možemo razgovarati kada stvari budu sto posto sigurne – objasnio je Petev.


Novo lice u udarnoj momčadi pripada Ivanu Božiću, 19-godišnjem centarforu koji je zablistao u juniorskoj Ligi prvaka. No, Petevu bi bilo puno draže saznanje da će mu u svlačionici ostati El Arabi Hilal Soudani. Najbolji strijelac »Dinama« u ovoj sezoni trenutno se s reprezentacijom Alžira priprema za nastup na Afričkom kupu nacija i važe opcije za nastavak karijere van granica Hrvatske.


– S njim sam puno razgovarao i nadam se da će ipak ostati s nama. Nakon derbija s »Hajdukom« na Poljudu bio je jako sretan zbog svog gola i naše pobjede. Stvarno se nadam da neće otići – rekao je 41-godišnjak iz Loveča.


Reprezentativci


Osim Soudanija, prvi trening su zbog reprezentativnih obaveza propustili Domagoj Antolić, Josip Pivarić, Dominik Livaković, Mario Šitum, Angelo Henriquez i Junior Fernandes. Svi oni vidjet će se u srijedu, na utakmici Hrvatske i Čilea u kineskom gradu Nanningu.


– Bilo bi bolje da smo svi zajedno na pripremama, ali mi nismo jedini klub kojem nedostaju reprezentativci. To je tako na ovoj razini nogometa. Nadam se da će nam se svi vratiti bez ozljeda. Najvažnije je da smo zdravi – istaknuo je Petev.


»Modri« će do četvrtka trenirati u Zagrebu, a zatim je na redu odlazak u Međugorje na tjedan dana. U tom razdoblju bit će odigrana i prijateljska utakmica sa »Zrinjskim« iz Mostara. Od 21. siječnja »Dinamo« će boraviti u Turskoj, gdje su za sada dogovorene utakmice sa »Zorjom« iz Luganska, »Slovanom« iz Bratislave i »Zaglebijem« iz Lubina.