Dogovoreni svi detalji

Mateo Bertoša potpisao novi ugovor za Istru 1961

Ivan Cerovac

Mateo Bertoša / arhiva NL

Mateo Bertoša / arhiva NL

Nije tajna da je Bertoša imao i nekoliko ponuda da karijeru nastavi u inozemstvu, ali na kraju je ipak odlučio ostati na »Drosini«.



Trakavica ostaje li Mateo Bertoša na »Drosini« ili ne razriješena je na zadovoljstvo simpatizera »zeleno-žutih«. U subotu je 28-godišnji Novigrađanin sjeo za stol s izvršnim direktorom Istre 1961 Michaelom Gloverom i dogovorio sve detalje, da bi jučer uslijedilo i formalno potpisivanje ugovora koji će Bertošu vezati uz pulskog prvoligaša narednih godinu i pol dana.


– Moja želja za ostankom u redovima Istre 1961 nikad nije bila upitna. Malo se cijela ta situacija odužila, ali sad smo sve to napokon riješili, ponuđeni su mi uvjeti s kojima sam bio zadovoljan, potpisao sam ugovor i to je za mene gotova priča. Sad se samo želim koncentrirati na rad, da se što bolje pripremim i onda zajedno sa suigračima nastavim tamo gdje sam stao u prvom dijelu sezone – rekao je Mateo Bertoša. – Izgubio sam ovih uvodnih sedam dana, ali nisam se zapustio.


Nije tajna da je Bertoša imao i nekoliko ponuda da karijeru nastavi u inozemstvu, ali na kraju je ipak odlučio ostati na »Drosini«.




– Smatram da sam se po dolasku u Pulu dobro uklopio u momčad i da sam odradio dosta dobar prvi dio sezone te da su u klubu mogli biti zadovoljni mojim igrama. Shodno s time, pojavilo se i nekoliko ponuda, no odlučio sam ostati, pripremiti se kako spada i potom nastavak sezone odraditi na vrhunskom nivou. Ako se to ostvari, onda na ljeto ponude možda budu bolje i ozbiljnije – istaknuo je Bertoša, koji se već u subotu popodne stavio na raspolaganje novom treneru Mariju Totu. – Trener Tot mi je zaželio dobrodošlicu i pritom rekao da je jako zadovoljan što sam ostao, a sad je na meni da se svojim igrama na terenu pobrinem da to njegovo zadovoljstvo bude još veće. Nadam se da ću brzo zaigrati, već sam se zaželio nogometa.