Prva HNL

Dinamo u Splitu svladao Hajduk, pred kraj utakmice došlo do nereda, policija privela 36 osoba

Hina

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

NOVO 19.24 Nakon pobjede 1-0 protiv Hajduka, trener Dinama Ivajlo Petev istaknuo je da su njegovi igrači stvorili više šansi te da su zasluženo pobijedili. »Utakmicu možete dobiti u 1. ili 90. minuti. Mi smo imali sreću da smo pogodili u 93. minuti. No, stvorili smo više šansi i zasluženo smo dobili. Sretan sam što smo pobijedili na Poljudu, jer ovdje gostu nije lagano igrati«, kazao je Ivajlo Petev na konferenciji za novinare.Na novinarski upit zašto Ante Ćorić nije igrao od početka utakmice, Petev je rekao kako je Ćorić dva sata uoči susreta imao visoku temperaturu i zbog toga nije bio u početnom sastavu. Pobjednički gol za Dinamo zabio je Soudani u trećoj minuti sučeve nadoknade (90+3).»Jako sam sretan zbog pogotka, ali to je uspjeh cijele momčadi. Čestitam svojim suigračima na dobroj utakmici, svi su zaslužni. Mislim da smo zaslužili pobjedu i svi smo presretni. Mislio sam danas samo na tri boda, jako nam je bilo bitno pobijediti ovdje. Naravno da sam jako sretan svaki put kad zabijem gol Hajduku, a posebno to volim na Poljudu«, izjavio je Soudani.

Trener nogometaša Hajduka Joan Carrillo istaknuo je kako je momčad pripremao za pobjedu.


»Mislim da smo kontrolirali igru većim dijelom susreta, Dinamo nije imao šansi, ali ni mi nismo imali posjed lopte, i to je bio problem. U prošlom kolu protiv Cibalije zabili smo dva gola u sudačkoj nadoknadi, a danas smo izgubili zbog gola kojeg smo primili u 93. minuti. Koštala nas je jedna greška na sredini terena, ali takav je nogomet«, rekao je Carrillo na konferenciji za novinare.



Splitska je policija u subotu prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice Hajduk-Dinamo odigrane na Poljudu privela ukupno 36 osoba, a pri tomu je pronađeno i oduzeto 184 komada pirotehničkih sredstava, doznaje se u subotu navečer u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Kako je rečeno u policiji te su osobe privedene zbog prekršaja iz Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja, prioćeno je iz PU.Od ukupnog broja privedenih, prema policijskim podacima, zbog zlouporabe pirotehnike privedeno je osam osoba kod kojih je pronađeno i oduzeto 184 komada različitih piroethničkih sredstava.




U prvom poluvremenu u 22. minuti na istočnom dijelu Poljuda navijači Hajduka su istaknuli transparente na kojima je pisalo »Protiv lopova i mafije za jaču ligu, Zakonom o sportu« ,»Bratimljenje nije opcija« i »Torcida protiv yugo lige«. Također sa sjevernog dijela tribine u 81. minuti bačeno je više baklji, a nekoliko ih je palo na teren, pa je utakmica kratkotrajno bila prekinuta. Više puta su se čuli povici »Za dom spremni«, »Vukovar« i »Srbe na vrbe«.


Pred kraj utamice na južnom dijelu tribina, gdje su bili smješteni navijači Dinama, došlo je do kratkotrajne gužve nakon što je zapaljena sjedalica, te su se navijači razbježali od vatre koja je brzom intervencijom nekoliko vatrogasaca ugašena.


—————-


U derbi susretu 20. kola Prve HNL Dinamo je na gostovanju u Splitu pobijedio Hajduk sa 1-0 (0-0) Nogometaši Dinama osvojili su sva tri boda u derbi susretu koji je odlučen u trećoj minuti sučeve nadoknade kada se El Arabi Hilal Soudani ubacio iza obrane Hajduka i odličan centaršut Gojaka nogom neobranjivo poslao u mrežu Hajduka. U prvom poluvremenu Dinamo je imao terensku prednost, ali je samo u dva navrata stvorio prigode iz kojih je mogao doći u vodstvo. Prva je bila u petoj minuti kada udarac Soudanija s ruba kaznenog prostora zamalo promašuje suprotni kut vratara Stipice koji je najzaslužniji što gosti nisu poveli u 22. minuti u kojoj je najprije obranio oštar udarac Jonesa iz daljine, a onda na odbijenu loptu zaustavio i udarac Soudanija iz blizine.I u drugom poluvremenu igrala se tvrda utakmica u kojoj je Hajduk ima više loptu u svom posjedu, a u 56. minuti »bili« stvaraju prvu izglednu prigodu kada Vlašić odlično centrira a Erceg glavom gađa dobro postavljenog vratara gostiju Livakovića. U 65. minuti izgledna prigoda se ukazala i centralnom branilu Hajduka Šimiću koji nogom iz blizine šalje loptu pored gola.

U 76. minuti Nižić glavom čisti opasnu situaciju u kojoj se nakon dobrog centrašuta Stojanovića našao Soudani, a u 78. minuti najbolji pojedinac u redovima Hajduka vratar Dante Stipica brani oštar udarac Hodžića.


Osvajanjem tri boda u Splitu Dinamo je zaostatak za Rijekom smanjio na tri bodova, ali Riječani večeras igraju na Rujevici protiv Istre 1961 i imaju idealnu prigodu da prvi dio prvenstva završe sa šest bodova prednosti pred Dinamom, dok je Hajduk s 37 osvojenih bodova ostao na četvrtom mjestu.


Susret je odigran na stadionu u Poljudu, a sudio je pred 20.000 gledatelja Zebec iz Cestice.


Strijelac: 0-1 Soudani (90+3)


Crveni karton: Šimić (90+6)