Glavni konkurent

“Dinamo” na proljeće sa Sammirom i Soudanijem?

Ivana Vaupotić

Povratak Jorgea Sammira Cruza Camposa ovih je dana podigao na noge sve u Maksimirskoj 128 / Foto D. KOVAČEVIĆ

Povratak Jorgea Sammira Cruza Camposa ovih je dana podigao na noge sve u Maksimirskoj 128 / Foto D. KOVAČEVIĆ



ZAGREB – Povratak Jorgea Sammira Cruza Camposa ovih je dana podigla na noge sve u Maksimirskoj 128, izazvavši suprotne reakcije klupskih čelnika. Naime, direktor Tomislav Svetina tvrdi da je vrlo sklon realizaciji tog transfera, pod uvjetom da Sammir sredi raskid ugovora s kineskim klubom »Jiangsu Suningom«, a predsjednik Mirko Barišić odašilje vrlo suzdržane tonove, kao da mu je u sjećanju još uvijek svježa usmena predaja o noćnim provodima nestašnog Brazilca.


U svakom slučaju, više je nego jasno da čelnici »Dinama« intenzivno tragaju za igračima koji bi im donijeli dodatnu vrijednost u u proljetnoj potjeri za »Rijekom«, no može se naslutiti da pri tome ipak vode računa o tekućim troškovima koji nisu mali. Povrh toga, nije tajna da Sammir u Kini zarađuje 6,5 milijuna eura po sezoni. Doduše, njemu bliski krugovi tvrde da bi u »Dinamu« igrao za šest puta manju gažu, no teško je vjerovati da bi si netko izbio toliko novca iz džepa iz ljubavi prema klubu.


Dok se Svetina nada da će smekšati Barišića i realizirati više nego senzacionalni transfer, trener »Dinama« Ivajlo Petev u Rovinju brusi formu svojih štićenika i intenzivno razmišlja o El Arabiju Hilalu Soudaniju, koji je standardni član udarne postave Alžira na Afričkom kupu nacija u Gabonu. Prema tvrdnjama iz Maksimirske 128, u klub još uvijek nije dovoljno atraktivna ponuda za njega.




Naravno, to ne znači da neće. Modri se nadaju da će Soudani ipak ostati u klubu i imati ključnu ulogu u lovu na dvanaesti uzastopni naslov prvaka. Međutim, isto tako su svjesni činjenice da najatraktivniji transferi u pravilu bivaju dogovoreni u zadnjim danima prijelaznih rokova, kada zainteresirani klubovi više nemaju tako puno manevarskog prostora za nadmudrivanje oko cijene.


Trupe Ivajla Peteva danas očekuje prva utakmica na zimskim pripremama u Rovinju. Modri će na stadionu Valbrune odmjeriti snage s »Triglavom« iz Kranja, a zatim se vraćaju u Zagreb, gdje će boraviti do subote, kada je na rasporedu odlazak na dvotjedne pripreme u Turskoj.