Adios, amigos

Alferez, Gutierrez i Delgadillo ostaju u Meksiku

Ivan Volarić

    – Vodili smo razgovore s ljudima iz »Atlasa« tijekom prošlog tjedna i dogovoreno je da sva trojica ostaju u Meksiku, ali unatoč tome suradnja između klubova će se nastaviti. Ponuđeni su nam neki drugi igrači, koje bi trebalo otići u Guadalajaru vidjeti na djelu, međutim s obzirom na našu financijsku situaciju odlučili smo da ćemo sve to ostaviti za kraj sezone, dakle za iduće ljeto – objašnjava sportski direktor »Rijeke« Nikica Dido Milenković i dodaje kako će Luis Delgadillo nastaviti tamo gdje je stao prije dolaska u Rijeku – u drugoj momčadi »Atlasa«. 

 Devetorica odlaze




Hebert Alferez je pak proslijeđen na posudbu u »Atlante«, prvoligaša iz njegova rodna grada Cancuna, a najviše je od ove posudbe u »Rijeci« profitirao Carlos Gutierrez koji je priključen prvoj momčadi »Atlasa«. Navodno mu je za nagradu upeterostručen ugovor (s dvije na 10 tisuća dolara)! 


    Pribroji li se trojici meksičkih igrača četvorka koja je otpisana (s Ljubovićem, Vukmanom i Pilčićem je dogovoren raskid suradnje, čeka se još Simanović), te Sandi Križman i Duje Baković koji sigurno odlaze dolazi se do brojke od devetorice profesionalaca koji su manje na platnom popisu kluba. Naravno svi ti razlazi neće proći tako jednostavno i bezbolno kao s Meksikancima prema kojim su »Rijekine« obveze prestale teći u onom trenutku kada su klubovi dogovorili raskid posudbe. 


   Križmanovo otezanje


S Križmanom, primjerice, stvari svakim danom izgledaju sve nepovoljnije i nepovoljnije za »Rijeku« neovisno o tome što na Kantridi naizgled djeluju kao da drže stvari pod kontrolom. Sandijev odvjetnik se još uvijek nije očitovao na prijedlog sporazumnog raskida, a u ponedjeljak je zakazana sjednica Arbitražne komisije HNS-a. Budući da je prijedlog sporazuma sastavljen i odaslan prije nekoliko dana sve zajedno miriše na pokušaj zavlačenja kako bi se »Rijeka« dovela do zida, odnosno do pozicije da mora platiti sav dug odjednom ili ostati bez igrača koji će onda naknadno dug naplatiti sudskim putem.     – Razgovarao sam sa Sandijem, te s njegovim rođakom Igorom Pamićem koji ga želi odvesti u »Istru 1961«. Sandi je sam rekao da želi otići iz »Rijeke« i u tom smislu smo sastavili prijedlog sporazumnog raskida ugovora koji je poslan njegovu odvjetniku. Čekamo odgovor… – rekao je Milenković.